Звездата на Бруклин Кайри Ървинг, който бе близък приятел с Коби Брайънт, призова именно покойната легенда да бъде на логото на НБА, където в момента е силуета на друг голям играч на Лос Анджелис Лейкърс - Джери Уест. Ървинг игра с Брайънт в националния отбор на САЩ, като сподели виждането си относно емблемата в профила си в “Инстаграм”, където снимката събра повече от милион харесвания.

“Това трябва да се случи, не ме интересува кой какво казва. ЧЕРНИТЕ КРАЛЕ ПОСТРОИХА ТАЗИ ЛИГА”, написа Ървинг, а втората част от изказването му моментално разбуни духовете от расова гледна точка.

Вдовицата на Коби, Ванеса, изглежда одобрява предложението, защото сподели снимката на Ървинг, придружена от одобрителен коментар.

Сегашното лого на НБА, Джери Уест, игра 14 сезона за Лейкърс и е член на Залата на славата и изцяло в духа на изказването на Кайри - е бял. Самият Уест неведнъж е споделял, че е отворен към възможността за промяна на логото, при това още преди смъртта на Брайънт.

Ръководството на Асоциациятa има твърда позиция, че не иска да отбелязва конкретен играч на емблемата си, защото няма да е честно и е невъзможно да бъде избран само един. Въпреки това дизайнерът на сегашното лого, Алан Сигъл, призна, че е използвал Уест като силует, но от Лигата никога не са потвърждавали, че изработката е спрямо специфичен баскетболист.