Националният ни баскетболен селекционер Росен Барчовски сподели, че е горд от отбора си в минутите след мача срещу Босна, който ни изхвърли от световните квалификации. България загуби със 73:76 драматичния мач, който трябваше да спечели с 10 точки разлика.

Макар и без звездата Александър Везенков и опитния Станимир Маринов, съставът ни влезе в последната част от мача с пет точки аванс и имаше всички шансове да направи малко баскетболно чудо, но не успя.

Росен Барчовски призна, че в самия край отборът ни се е борел за равен резултат, който да ни даде шанс да годин тази 10-точкова преднина в продълженията.

"Баскетболът не е футбол - някой трябва да победи, няма равенства. В този мач обаче ние искахме да има продължение и играехме за него, защото след загубата на Литва се нуждаехме от 10-точкова победа.

Казах на момчетата си, че съм горд от тях. Имахме много кадрови проблеми, свързани с Везенков, Маринов и Минчев. Загубихме три мача в последните секунди - с Чехия, с Литва и днес. Доволен съм от моя отбор.

Това е нашият стил на игра. Нямаме високи играчи, имаме само един, който е млад и има бъдеще, но все още не е готов. Днес стреляхме 40% от тройката, така че съм доволен от този аспект от играта" сподели той.

Снимка: БТА