Янис Адетокумбо ще започне десетия си сезон в НБА с Милуоки, а по традиция преди старта на тренировъчния лагер, всички тимове имат т.нар. "медиен ден", който е открит за журналисти. Именно по време на това събитие гръцката суперзвезда говори за разликите между баскетбола в Европа и този в Щатите, като бе категоричен, че на Стария континент се играе далеч по-трудно.

"Това, че играх и за националния отбор, малко ме измори. Сгъстената програма в последните години ме кара да искам да си почина както физически, така и психологически. Понякога е нужно просто да седиш на дивана и да ядеш чипс, за да си починеш. Може да звучи нездравословно, но е така", каза гръцкото крило.

Двукратният "Най-полезен играч" на сезона в НБА и съотборниците му от националния отбор отпаднаха в четвъртфиналите на ЕвроБаскет, като категорично не оправдаха големите очаквания към селекцията, макар Янис да бе във вихъра си по време на турнира.

"Играта в Европа е далеч по-трудна от тази в НБА. Мачовете там са по-тежки. Да, очевидно талантът в НБА е по-голям. Категорично смятам, че в Европа се играе по-здраво, по-физически, пресират те по-целия терен и е наистина трудно", добави още Янис и не пропусна да сподели мнението си относно това кой е №1 в света в момента.

"Смятам, че най-добрият играч в света е този, който стигне до самия край. Този, който изведе отбора си до финалите и буквално до финалната линия. И помогне за спечелването на всичко. Виждам нещата така. И вярвам, че най-добрият баскетболист в света в момента е Стеф Къри", каза той.