Силното представяне на Александър Везенков в Евролигата бе оценено подобаващо и от колегите му. Българският национал попадна в идеалния отбор на сезона, който се съставя след гласуване на капитаните и треньорите на всички участници в турнира. 

26-годишното крило на Олимпиакос (Пирея) е в компанията на Майк Джеймс (Монако), Шейн Ларкин (Анадолу Ефес), Никола Миротич (Барселона) и Уолтър Тавареш (Реал Мадрид) - каре баскетболисти, които имат опит в НБА, а сега са на топ ниво в Европа.

ВИДЕО С НЯКОИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ МУ ИЗЯВИ ВИЖТЕ ТУК >>>

Изборът на Везенков сред петимата най-добри за сезона в никакъв случай не е изненада. 206-сантиметровият левичар прави най-силната си година в Евролигата със средни показатели от 13.7 точки, 5.8 борби, 1.5 асистенции и 1.0 отнети топки като средни показатели. Той стреля 66.7% за 2 точки, 38.4% за 3 точки и 84.2% от наказателната линия за коефициент от 17.8 пункта на мач.

През февруари отличната игра на Саша му донесе за пръв път в кариерата му досега наградата за “Най-полезен играч” на месеца в Европа.

Везенков имаше огромна заслуга за класирането на клубния си отбор за Финалната четворка на Евролигата, която предстои след седмица в сръбската столица Белград.