Неваксинираните играчи от НБА, които гостуват с отборите си в Торонто, могат да бъдат застигнати от сериозни наказания, ако нарушат протоколите в канадския град. The Athletic съобщава, че който и да е играч, осмелил се да наруши карантинния акт на Канада, може да бъде глобен със $750 000, както и да бъде осъден на шест месеца затвор.

Баскетболистите без ваксина няма да могат да напускат хотела, освен ако това не е свързано с активности, в които са с останалата част от отбора.

Правилата навсякъде са различни, а както вече стана ясно, играчи без ваксина няма да могат да играят в Сан Франциско и Ню Йорк, където има общо три отбора - Голдън Стейт Уориърс, Ню Йорк Никс и Бруклин Нетс. Просто такива са изискванията на местната власт, а сега към гореизброените два града се добавя и канадския Торонто.

НБА няма изискване към играчите да бъдат ваксинирани този сезон, но въпреки това огромна част от тях направиха това. С ваксини са и почти всички треньори и щабовете на тридесетте отбора от Асоциацията.

Сезон 2021/2022 в Лигата започва на 19 октомври.