Починалият български боксьор Борис Станчов се е състезавал на професионалния ринг под чуждо име, за да не трупа загуби на своето.

Той се е представял като Исус Величков (името на братовчед му) в 6 мача, включително по време на фаталната среща в Албания, когато получи инфаркт на ринга, а по-късно почина в болница.

Това поне е мнението на негов съотборник от боксовия клуб. Пред БТВ той сподели, че Станчов се е биел в чужбина, само и единствено заради парите, без да има нужната подготовка за професионалния ринг.

Боксьорът е бил наясно, че ще губи срещите си, заради което е ползвал документите на братовчед си.

Той е получвал суми между 200 и 400 евро за мачовете. С фаталния мач е заработил 400 евро, които днес мениджърът му е предал на неговите родители.

Самите те разкриха недоумението си как синът им се е биел с чужди докумнети. Станчов е преминавал международните граници със своята лична карта, но на състезанията се е явявал като Исус Величков.

Пред БТВ Мениджърът му Венцислав Георгиев, заяви че е шокиран от случилото се.

Той нямал идея за измамата, като в продължение на година и половина живеел с убеждението, че представляваният от него боксьор се е казвал Исус Величков.

Според самия Величков, всички около братовчед му са били наясно с измамата.

Той сам призна, че е давал личната карта на Борис Станчов срещу уверение от негова страна, че всичко ще бъде наред.

Мениджърът Венцислав Георгиев бе изслушан от Българския професионален боксов съюз.

Именно това е организацията, която издава разрешителните за професионални мачове.

Оказа се обаче, че го прави без да изисква личното присъствие на боксьорите, което е улеснило измамамта.

За по-строг контрол при издаването на разрешителни призова и министър Красен Кралев, който, заяви, че ще задейства разследване по случая.