Адвокатът на компанията "Epic Sports", която помага на Кубрат Пулев и екипа му с преговорите около мача с Джошуа, направи интересно изказване пред ESPN.

Джо Уърт обяви, че само Антарктида и Австралия не проявяват интерес към домакинстовто на подобен мач.

"Много сме близо до финализиране на преговорите, според мен. Поискахме удължаване на крайния срок до 31 януари, защото покрай празниците имаше застой, като от IBF уважиха молбата ни.

Големият проблем е да се пресеят офертите от различните дестинации, които изявяват желание да домакинстват на сблъсъка. Те идват от цял свят. Единствените континенти, които не са в играта, доколкото знам, са Антарктида и Австралия".

Сред обсъжданите варианти са дестинации като Лондонд, Истанбул и Саудитска Арабия. Някои смятат, че Джошуа пък имал предложение, мачът да е в Нигерия - родината на родителите му. Явно, единствено мястото на сблъсъка е последната по-сериозна пречка преди официалното обявяване на двубоя.

Както стана ясно вчера, Кобрата ще получи 35% от предвидения хонорар, като останалите 65% са за Джошуа.

Тук обаче става въпрос само за предвидение хонорар, а не влизат телевизионните правила, които естествено, отново ще са в полза на Джошуа, вероятно и с доста по-голям процент.