Сблъсъкът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа сбъдна очакванията за по-слаб интерес във Великобритания спрямо предишните мачове на Ей Джей.

Жителите на Острова можеха да наблюдават своя шампион срещу българския претендент само срещу заплащането на 25 паунда за "pay-per-view" излъчване по "Sky Sports".

10 дни след мача започнаха да се появяват данни за продадените абонанменти, като вече е премината бройката от 600 000 абонаметна. Макар данните да не са окончателни, бройката на абонаментите няма как да премине 700 000.

Общо взето такива бяха и прогнозите, макар Еди Хърн да таеше надежда цифрата да достигне милион заради дългите месеци без бокс на топ ниво и жаждата на феновете да гледат Джошуа.

Така излъчването на мача във Великобритания ще генерира между 15 и 17 милиона паунда, част от които ще отидат в джоба на Джошуа и неговият екип.

За сравнение, реваншът на Антъни Джошуа срещу Анди Руис преди повече от година имаше 1,6 милиона абонамента само на острова, което е повече от два пъти повече.

Мачът между британеца и Владимир Кличко през 2017-а имаше 1,5 милиона платени абонамента, а този срещу новозеландеца Джоузеф Паркър генерира 1,4 милиона абонамента.

По всичко личи, че Кубрат Пулев не е представлявал същия интерес за феновете на Острова.

Следващата стъпка за Джошуа са два мача срещу Тайсън Фюри, които ще гененрират приходи от 500 милиона. Очаква се този британски сблъсък да счупи в пъти всички рекорди за платено излъчване до този момент.