Антъни Джошуа категорично отхвърли възможността да се отдръпне от мача реванш срещу Олександър Усик, за да направи място на Тайсън Фюри.

Не е тайна, че именно до такъв сценарий се опитват да достигнат хората на Фюри, които искат да го видят в най-скоро време в мач за обединение на всичките пояси в тежката категория.

Разбира се, на този етап няма как да има такъв мач без съгласието на Джошуа, защото след загубата си от Усик той веднага активира клаузата за реванш, а мач между двамата би трябвало да има през април 2022-а.

Дестинацията все още не е ясна, като се обсъждат вариантите Украйна, Близкия Изток и Великобритания. Самият Джошуа коментира ситауцията, като обяви, че тук не става въпрос за пари, а за уважение и репутация.

"Сигурен съм, че хората знаят изобщо да не се свързват с мен за подобни глупости. Просто няма смисъл, веднага ще откажа, това е нелепо.

Може би са питали отборът ми, но те не са повдигали въпроса пред мен, защото много добре знаят какъв отговор ще получат.

В този етап от кариерата ми не е до пари, едва ли има сума, която ще ме накара да се откажа от реванша.

Искам уважение, дори и да не ме харесват хората, трябва да ме уважават заради боксьора, който съм. Ще се бия срещу всеки от категорията, а няма да се отказвам от битки за пари.

Признавам си, че доста често се будя сутрин и мисля само за загубата от Усик. Един ден тези мисли ще са моето гориво за победа.

Мисля постоянно за случилото се, няма защо да го крия. Просто ми пука", сподели той.