Еди Хърн коментира темата с ударите по спортния календар, нанасяни от разпространението на коронавирус, в контекста на натоварената програма в бокса в следващите месеци. Импресариото, който се грижи за интересите на шампиона в тежката категория Антъни Джошуа, е организатор на няколко големи мача от март до август, не само на територията на Великобритания.

Разбира се, за него и за всички българи най-важен е казусът с мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев, който е на 20 юни в Лондон. Боят за световната титла в тежката категория засега не е засегнат от промените, налагани заради заразата.

Всъщност, във Великобритания спортът към момента е "без изменение" - всички мачове и събития се случват по график и с публика.

Но днес експерти на Острова предупредиха, че до 14 дни това ще се промени и календарът ще бъде нарушен, както става в повечето държави от Западна Европа.

"Не мога да си представя Джошуа - Пулев пред празни трибуни - отвърна на въпрос на Sky sports Хърн. Мачът ще е на стадиона на Тотнъм, страхотна арена за над 60 000 зрители. - За мен това е трудно да се случи, не го виждам.

Боксов мач от такъв ранг не може да бъде при закрити врати. Именно това е едно от великите неща на този спорт - феновете, създаващи неповторимата атмосфера край ринга. Как ще гледаме мач за световната титла без публика?"

Хърн разкри, че е в контакт с властите във Великобритания и се интересува какъв ефект ще има епидемията върху спортните събития. Агентът на Джошуа не скри, че се притеснява от случващото се, като всеки нормален човек.

Дотук заразените в страната са около 350, но правителството зове да няма паника. Няма спиране на транспорт и пътувания на граждани, нито затваряне на събития от културния или спортния живот.

"Каквото има да става, ще става - продължи Хърн. - Но не си представям как Ей Джей и Пулев излизат на ринга пред мен, Боб Аръм и още 4-5 човека от щабовете им, а трибуните са празни. Това не бива и няма да се случи!"