Майк Тайсън може отново да се изправи срещу Ленъкс Люис, почти 20 години след първата им и единствена среща в тежката категория на професионалния бокс. През 2002 година американската легенда бе нокаутиран от британския си съперник в спор за световните титли в категорията, а после загуби още два от общо три мача преди да се откаже от спорта.

В епоха, в която битките на динозаврите стават все по-популярни, изглежда ще видим реванш между тези двамата, който би бил доста интригуващ, макар звездите да са надхвърлили петдесетте години.

Люис е на 55 и е с една година по-възрастен от Тайсън, който миналия ноември се завърна в спорта с демонстрационен двубой срещу друг култов герой - Рой Джоунс Джуниър. 

“Преговаряме. Все още няма яснота, но сме близо”, заяви Люис - само няколко седмици, след като Тайсън бе доста по-убедителен в свое интервю и категорично отсече, че през септември ще се бие с Ленъкс.

Сега, когато вече действително има потвърждение и от двете страни, остава просто да видим какво ще се договорят двамата титани и кога ще ги видим в действие отново. Люис се оттегли от професионалния бокс през февруари 2004, повече от година след последния си мач, в който победи Витали Кличко.

Ексцентричният Тайсън бе ясен - “Искам Холифийлд и Люис в една година”. 

Американецът вече сподели, че преговаря за още един мач от знаковото си съперничество с Ивендър Холифийд, което е познато далеч отвъд спорта, след като Майк отхапа част от ухото на противника си. Сега на дневен ред в програмата му изглежда е организацията и на сблъсък с Люис.