Кубрат Пулев отново сподели своята гледна точка, че мачът му срещу Антъни Джошуа няма как да се състои на 20 юни заради пандемията от коронавирус.

В предаването "Неделята на Нова", Кобрата отново ирази разочарованието си от българските политици.

Преди дни той го направи чрез остра реакция във фейсбук, а освен това боксьорът сподели, че се притеснява за състоянието на световната икономика.

"В политиците ни виждам некомпетентност. Човек като се ояде и влезе в едни релси, и си е направил всичко, и си е разчистил пътя, той си мисли, че така ще си върви винаги. А ситуацията в целия свят е много сложна. Хора, ако по този начин продължавате, народът е обречен.

Сега не е времето за бунтове и за смяна, но обратното броене започна. В момента икономиката е на пауза. Вървим по една инерция, която е жестока.

Залата е празна? Да сме здрави, това е най-важното. Ще си почина. Ние не оценявахме нищо. И съм убеден, че ако този вирус опустоши всичко, хората пак няма да го оценят. Морално изостанахме. Всичко се превърна в една свинщина. Технологии, ракети... природата ни казва, че по този начин не става.

Надявам се всичко това да приключи бързо, но моите чувства, инстинкти и сметки показват друго.

Световната икономика е в тежък нокдаун и може да не се възстанови. Аз знам, че ще оцелеем, но и много жертви ще дадем.

Според мен спорт ще има най-рано след 2 години. Хората не могат да си дадат сметка колко голям е проблемът. Мачът с Джошуа няма да е през юни със сигурност.

Човечестветото все още е много назад интелектуално. Имам неизчерпаема любов в сърцето си и имам вяра в доброто", завърши Кубрат Пулев.