Мароканският боксьор Юнес Баала приключи участието си на олимпийския турнир след загуба с 0-5 от Дейвид Нийка (Нова Зеландия), но не това ще бъде най-запомнящото се от участието му в Токио.

Африканецът така и не успя да се противопостави на един от новозеландските знаменосци от церемонията по откриването, но пък се опита да повтори легендата Майк Тайсън и то не с боксов прийом.

22-годишният Баала си изпусна нервите и в третия рунд пробва да отхапе дясното ухо на Нийка, но за щастие без успех. 

“Видяхте ли какво се случи? Защото мисля, че съдията не го видя”, коментира ситуацията новозеландецът, който е двукратен шампион от Игрите на добра воля и побърза да добави, че такова нещо не му се случва за първи път.

“Не успя да ме захапе, защото имаше гума в устата, а освен това бях доста потен. Нещо подобно ми се е случвало - хапали са ме по гърдите. Но стига, човече, това е Олимпиадата”, добави още Нийка относно опита на противника му да повтори направеното от Майк Тайсън срещу Ивендър Холифийлд през 1997 година. 

Тогава Железния Майк откъсна парче от ухото на съперника си по време на битката за световната титла в тежката категория при професионалистите.