Бившият шампион на UFC в лека категория, Хабиб Нурмагомедов, за пореден път бе категоричен, че няма шанс да се върне в спорта. 33-годишният руснак се оттегли през миналия октомври, завършвайки кариерата си без загуба - с 29 победи в 29 мача, а като причина посочи смъртта на баща си.

Сега Хабиб смята, че се е отказал в точното време и решението е било добро. Той също така потвърди, че Дейна Уайт се е опитвал да го накара да се върне в клетката, но това няма да се случи.

"Не мисля, че има нещо, което може да ме накара да се върна в UFC. Никога не знаем какво ще стане утре и дали няма да си променя мнението, но в момента съм добре и съм щастлив", коментира дагестанецът.

Освен това Нурмагомедов изрази мнение, че футболът е най-добрият спорт, след като изгледа домакинското равенство на Манчестър Юнайтед срещу Евертън през уикенда - 1:1. На "Олд Трафорд" Хабиб се срещна със сър Алекс Фъргюсън, както и с Юсейн Болт и Патрис Евра.

"Говорех си с Роналдо няколко седмици преди трансфера му и той каза, че е тайна. Е, сега вече не е. В петък вечер бях с Пол Погба и Кристиано, а после и на мача в събота. Когато бях по-млад, обожавах футбол. Футболът е на съвсем различно ниво и по мое мнение е най-добрият спорт", добави той.