Фитнес треньорът Анхел Гийермо "Мемо" Ередия Ернандес официално е започнал работа с най-добрия български боксьор Кубрат Пулев.

Новината идва непосредствено след обявяването на следващия мач на Кобрата - този с американеца Ридъл Буукър на 9 ноември в Калифорния.

Миналото на мексиканеца Ередия е скандално, тъмно, но винаги - успешно в спортен план. Той е работил с Марион Джоунс, уличена и осъдена за системна употреба на допинг, като през 2005-а бе свидетел на ФБР по въпросното дело. Така избегна сам присъда, като разкри схемата, по която е снабдявал не само Джоунс, но и куп други елитни атлети, с цяла гама от забранени вещества.

Едерия и Пулев и преди обсъждаха взаимна работа, но са започнали едва за тренировъчния процес към предстоящия мач.

"Имахме няколко срещи в миналото и щяхме да тренираме в Германия преди да се бие с Хюи Фюри. От логистични причини нещата се провалиха, но сега се събрахме за този бой.

Срещнах се с мениджъра му Ивайло Гоцев през юли и той ми каза, че е време да започваме, тъй като Пулев е главен претендент срещу победителя от мача между Джошуа и Руис. Естествено, те ще се бият през декември и евентуално Пулев като първи претендент на IBF ще се бие е с победителя през май. Така че трябва да остане във форма дотогава.

Работим върху физическата му подготовка. Много е силен и работи здраво. Не трябва само да запази своята експлозивност, но и да увеличи мощта си.

Това са първите ни тренировки, но от това, което виждам, Пулев е много добър плувец и спринтьор. Знам, че лагерът е кратък и ще продължи 8 седмици, но ако всичко е наред, следващият ще е 13 седмици. Тогава ще добавим повече силови тренировки и тежести. Ще увеличим и скоростта му, за да е в пикова форма в точното време", заяви Ередия.