Датата на мача за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев изглежда ясна - 20 юни. Това каза Еди Хърн, който сякаш извира вече от всеки телевизионен и радиоформат във Великобритания, който по някакъв начин има спортна емисия.

Агентът на Джошуа обяви, че няма начин сблъсъкът за поясите във версиите IBF, IBO и WBA да не е на този ден. Почти сигурно е, че стадионът на Тотнъм - най-модерният и луксозен футболен дом в Европа, ще приеме боя.

Остава все пак въпросителна около арената и Хърн не пожела да затвори вратата за други варианти. Но е категоричен, че преди края на седмицата, най-късно до петък, 21 февруари, ще има официално обявяване на мача.

"Ще хвърчат удари, не очакваме да е лесно на Антъни - призна агентът му. - Но той е уверен, че това е просто поредната от защитите на титлите, които му предстоят. Готов е да победи всеки."

Ако наистина мачът е на 20 юни, както изглежда, може да попаднем в куриозната ситуация да следим едновременно две големи спортни събития за България в една и съща вечер.

Ако националният отбор по футбол успее да преодолее допълнителния бараж в края на март срещу Унгария, а после и с победителя от Исландия - Румъния, на 20 юни, събота ще има мач от Евро 2020. И то - срещу световния шампион Франция!

Разбира се, не е идеален вариант за българските фенове, но... Нека първо се стигне до него, пък после да се оплакваме.

Хърн добави и друг интересен факт. Той вече е убеден, че бой Антъни Джошуа - Тайсън Фюри ще има и дори го обеща на британските зрители.

"Независимо как свършат мачовете на Ей Джей с Пулев и на Тайсън с Уайлдър (22 февруари), двамата ще се бият. Това ще се случи или тази есен, или през пролетта на 2021 г. Имате думата ми за такъв мач!", каза импресариото.