Интригата около сблъсъка за титлата/титлите в тежката категория по бокс продължава да се завързва, като играта прилича повече на шахмат с ходове от няколко страни.

Еди Хърн, импресариото на Антъни Джошуа, продължава да твърди, че разговаря за мач на неговия клиент с Тайсън Фюри, който да обедини поясите във всички версии. Три от тях държи Ей Джей, а този в WBC е за Циганския крал.

"Разговарях дълго с Боб Аръм по телефона по темата - разкри Хърн. - И двамата сме наясно, че мачът е Фюри - Джошуа. Всичко останало е на заден план. Става дума и за пари, което означава, че нашата стратегия трябва да е: Договоряме се с Пулев, но чакаме в следващите 2-3 седмици решението на Уайлдър. Ако той реши да не активира клаузата за реванш с Фюри, някои хора получават по някой долар ... Същото се отнася и за това, да освободим Ей Джей от мача с Пулев и да пристъпим към големия бой. Той може да стане още през юни или юли."

Очевидно агентът говори за евентуално заплащане на неустойки към Уайлдър и Кубрат, за да се откажат от плановете си за мач съответно с Фюри и Джошуа. Вариант, който едва ли ще бъде приет от българина и хората около него.

Същото, изглежда, се отнася и за Дионте.

"Клаузата за трети мач не е активирана все още - призна Шели Финкъл, импресарио на Уайлдър. - Знам, че Дионте има желание да играе този двубой. Сигурен съм, че ще се възползва от правото си по договор. Ако не се случи нещо непредвидено, това ще е следващият мач на Уайлдър - срещу Тайсън Фюри."

В същото време в играта влиза и Франк Уорън, друга легендарна фигура в бранша на агентите/мениджъри/импресариа, който директно призна:

"Всички искаме да се пристъпи директно и веднага към мач Джошуа - Фюри. Това е най-доброто за бокса. Сигурен съм, че Уайлдър би се съгласил срещу известна сума, няколко милиона... Да се откаже от боя. Нямам съмнения, че той така или иначе отново ще бъде победен от Фюри в евентуален трети мач."

Уорън представлява Циганския крал специално за САЩ и работи с него от години.

Двамата с Боб Аръм са хората, които движат нещата на Тайсън Фюри след завръщането му на ринга през 2018-а и проблемите с депресия и зависимости.