Саудитска Арабия заяви готовност на плати огромна сума, за да бъде домакин на поредно спортно събитие от световна величина.

Става въпрос за боксовия сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, който ще излъчи абсолютния световен шампион в тежката категория.

Очавка се дългоочакваният мач помежду има да счупи всички рекорди за мач в тежка категория. Двамата вече се договориха за два мача, а макар подробностите около тях да не са уточнени, се очавка, че Джошуа и Фюри вземат по 100 милиона долара.

Идеалният сценарий за феновете е мач между двамата британци на "Уембли", но в случая водещи са парите, а не желанието на феновете и романтиката в спорта.

А едва ли някой ще се бори срещу ресурса на Саудтиска Арабия. Страната предлага 150 милиона долара само и единствено, за да си осигури домакинството на този мач. В това число не влизат приходите от Тв права и билети.

Самият Хърн призна, че от около 20 оферти, именно тази на саудитците е най-примамлива и изглежда най-вероятният сценарий.

Именно Хърн движи всички подробности около организацията на мача, докато от екипа на Фюри непрестанно повтарят, че не се вълнуват особено от мястото, часа или сумата за мача. Те просто искат двубоят да стане факт.