Непрестанното отлагане на третия мач между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри може съвсем да заличи шоуто от боксовата програма.

Двамата трябваше да се срещнат до края на тази година, след като преди това веднъж завършиха с равенство, а в последствие Фюри победи, за да отнеме титлата в WBC.

В договорът на втория мач имаше клауза за трети такъв, която и двамата искат да уважат, но пандемията от коронавирус може сериозно да обърка сметките на боксьорите и организаторите.

Фактът, че не могат да бъдат допускани фенове до стадионите и залите, означава че евентуален мач между Уайлдър и Фюри не може да се случи преди февруари 2021 година.

През юли се тиражираше информация, че двамата ще се бият в Лас Вегас на 19 декември, но фактът, че САЩ не може да се справи с пандемията налага залата да е пълна само на 50% от капацитета си, което не устройва организаторите.

Така двамата боксьори трябва да вземат единодушно решение, което по-скоро би наложило отмяната на мача, тъй като Фюри е категоричен, че иска да се бие преди края на настоящата година. А за мач с Уайлдър това изглежда невъзможно.

"Говорих с Фюри. Подобно дълго чакане на мач няма да се случи. Той иска да се бие тази година. Не иска такова чакане и държи трилогията да бъде завършена тази година", заяви промоутърът Франк Уорън.

Въпреки заплахата от Фюри, последната дума остава на Боб Аръм, който трябва да реши къде и кога да се състои боят. Ако това ще се случи в близкото бъдеще, то двамата боксьори трябва да се лишат от огромни приходи, тъй като публиката ще е ограничена или изобщо няма да има.

В същото време на хоризонта е и евентуален мач на Фюри с Антъни Джошуа, който със сигурност би предизвикал далеч по-голям интерес от този с Уайлдър, който вече гледахме на два пъти.