Светът на бокса се готви за дългоочаквания втори епизод от битката между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Мачът ще се проведе на 22 февруари в Лас Вегас. Двамата вдигнаха летвата с шоуто, което сътвориха през декември 2018-а, като феновете очакват нов вълнуващ мач, който все пак да излъчи победител, защото епизод №1 завърши с равни съдийски гласове.

С неговото наближаване, страстите постепенно се нажежават, а Фюри отново изрази опасенията си, че съдиите няма как да отсъдят в негова полза, каквото и да се случи на ринга.

Много специалисти, включително и Фюри, смятат, че още първият двубой е трябвало да приключи в полза на британеца. Въпреки, че на два пъти бе пратен в нокдаун, той тотално надигра уайлдър през останалата част от мача.

"Знам, че се боксирах по-добре, победих го на ринга, но видяхте какво стана.

За да си гарантирам победата, трябва да го нокаутирам. Не искам ново безумно решение на съдиите, искам победата.

Искам съдбата ми да зависи от моите юмруци, не от съдиите.

От първия мач научих, че той може да бъде удрян и нараняван. Той има доста сериозна дясна ръка, но само това. Боксът му е посредствен.

Той ме свали два пъти и имаше още достатъчно време, за да ме довърши, но не успя. Той пласира два от най-мощните удари, които някой в тежката категория може да нанесе, но Циганския крал се изправи като птица феникс от пепелта.

Аз също допуснах грешки, осъзнавам го. Имаше моменти, в които той бе наранен, можех да го довърша, но не натиснах педала докрай. Доста време не бях играл 12 рунда и не знаех какво остава в резервоара ми.

Не мога да коментирам бъдещето след този мач. Знам само едно, като победя Дионтей, аз ще бъда най-великият в тежката категория през тази ера", сподели Фюри.

Снимки: AP/БТА