В последните месеци Тайсън Фюри се радва на може би най-приятните си месеци като професионален боксьор.

Циганския крал категорично победи Дионтей Уайлдър през февруари, грабвайки световната титла в тежка категория на WBC.

Фюри е уверен, че ще надвие Уайдлър и в третия им сблъсък в края на годината, след което очаква среща с Антъни Джошуа, след която ще получи шанс да събере всичките шампионски пояси.

Според специалистите именно Фюри към момента изглежда като топ боксьорът в тежката категория, но не бе далеч времето, когато ситауцията за британеца изобщо не бе "розова".

След победата си над Владимир Кличко през 2015-а, Фюри се отдаде на неспирни купони, а положителният тест за кокаин едва не сложи край на кариерата му.

Той изпадна в депресия, отказа се от бокса и се отдаде на алкохол. Циганския крал бързо загуби формата на професионален спортист и достигна тегло от 171 килограма.

Чрез емоционален пост в социалните мрежи, той си спомни за тези тежки мигове, като написа:

"Невероятни благодарнсоти към всеки един член на екипа ми, вие знаете кои сте.

Не бе далеч времето, когато бях в толкова тежко състояние, че мислех само и единствено за смъртта. Наистина не исках да живея.

Две години и два месеца по-късно, аз обичам живота, здрав съм, чувствам се добре и отново достигнах върха в спорта.

Това само показва, че няма значение колко зле изглеждат нещата, винаги трябва да продължаваш да се бориш и нещата ще се оправят.

Обещавам ви, може да си върнете живота, просто повярвате и се борете", написа той.

Публикацията на Фюри бе посветена на хората с проблеми с депресията, като той добави, че да признаеш за проблема си, не е страшно.

След завръщането си към спорта, той впечатли с бързото си връщане във форма и тоталното преобразяване, сваляйки 44 килограма само за няколко седмици.