Медии в САЩ твърдят, че Дионте Уайлдър е готов да се отдръпне от пътя на Тайсън Фюри и да го освободи за мач срещу Антъни Джошуа.

Клауза принуждава Циганския крал да играе трети мач срещу Уайлдър, след като го детронира и му взе титлата през февруари.

Според изданията зад Океана, Бронзовия бомбардировач е съгласен да се оттегли временно, но ако получи в сметката си 10 милиона долара като неустойка.

Такава информация изглежда леко странна, след като Уайлдър обяви преди 10 дни, че "няма търпение да си върне титлата" и да постави нещата на мястото им.

Без неговото съгласие, Фюри няма как да пристъпи към мач срещу Джошуа, който пък и без това има ангажимент да се бие в защита на своите пояси срещу Кубрат Пулев.

Което не попречи на британеца да покажа типичното си чувство за хумор и да "нареди програмата си" за следващата година и половина.

"Чета, че Уайлдър е поискал 10 милиона да се откаже от третия ни бой - каза Фюри в публикация в Инстаграм. - Нямам никакво намерение да му давам никакви пари. Ако това изобщо е вярно, моят отговор е - приятел, не си познал. Ще те набия пак на ринга, това ще ти дам. Не 10 милиона...

След това ще трябва да играя два мача с Антъни Джошуа. Два, защото е сигурно, че след като набия и него, той ще иска реванш."