Фърги: Бербо е контузен, по-добре да го забравим

Димитър Бербатов е с контузия и това причината да не попадне в групата на Манчестър Юнайтед за мача от Лига Европа с Аякс в четвъртък.

Обратно в новината

Коментари - Фърги: Бербо е контузен, по-добре да го забравим | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"It's better to leave him (Berbatov) behind. It's not a serious injury - he'd be available if I asked him to play - but I thought it better not to risk it, so I left him behind." къде тук пише да го забравим?

Не че разбирам особенно мното ингилизки.. ама май почти буквално пише "По-добре да го оставим (Бербатов) назад..." Демек перефразирано "По-добре да го изоставим.", а не "По-добре да го оставим на страна." Една думичка и значението е различно... Т.е. САФ смята, че Бербатов един вид неможе да ги стигне тея дето са в отбора.

Ти чувал ли си, че в английския има идиоми , phrasal verbs и т.н. Не всичко се превежда дословно, както впрочем господата от дир.бг са направили. Най-малкото преди да коментираш можеше да пуснеш едно търсене на израза "leave someone behind" и щеше видиш, че едно от значенията му е : To go without taking them or it, either intentionally or accidently.To outdistance them. Проблема е, че с тази глупава грешка, дир.бг манипулират и хората им се връзват, както можеш да забележиш по коментарите.

Да го оставим назад казано в Амстердам означава да го оставим там откъдето идваме :-)) , а не да го изоставим...

ПРАВИЛНИЯ ПРЕВОД Е "По-добре е да го оставим(има се предвид в Англия,понеже отбора ще играе и пътува за Холандия)...стига с вашите тъпи интриги!!!!!

Дай боже всекиму проблемите на Бербатов,да ти върви заплатата без да работиш,всъщност не съвсем-той тренира,даже се контузва,ама друго си е да те подритват 90 мин. в тоя студ

Лъже дъртият му килт-ар ! Че къде се е контузил Бербо? Да не е спукал хемороид от седене на пейката?

Тези, които превеждат в дир.бг имат сериозен проблем с английския език.

Някой ти е изтъркал гладкият мозък.

Четейки статиите за Фъргюсън и англичаните, оставам с впечатлението че днеска се кланят на бербо, утре му го набутват отзад, вдругиден пак му се кланят, после пак му го набутват. И така, всеки ден различно. Ама се изкарва така, сякаш това е крайната им позиция спрямо него.

Мдаа много му е зле формата от пет мача само осем гола ...

" ... по-добре да го забравим" ?!? Мислех ви за сериозна медия! Съра е казал: " It's better to leave him [Berbatov] behind." Оставям на хората дето малко разбират английски да си го преведат сами. ... че и на заглавие сте го сложили :) .... смях!!!

SH

No comment!!! :))))

много "дипломатично" казано т.е абе не ми е необходим

Много е чуплив Митака. Заспал на пейката и паднал.

сигурно е изтръпнал...то от тва весене п опейката хахахахахахах

Сигурно е паднал от пейката Митака.........ха-ха