Меси подобри рекорд на Пеле при победа на Барса

Аржентинският нападател на Барселона Лионел Меси днес подобри рекорда на бразилеца Пеле за най-много голове, вкарани в рамките на една календарна година.

Обратно в новината

Коментари - Меси подобри рекорд на Пеле при победа на Барса | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да почтеш малко преди да ръсиш глупости тук. Бразилия е 5 пъти световен шампион по футбол. Коя европейска страна е била толкова пъти световен шампион? Пеле е играл при спечелването на 3 от 5-те световни титли. Меси го видяхме с Аржентина колко струва като ги нпма подпирачите от Барса. В Бразилия разбират много по добре футбола отколкото в Европа. Дори и да играят в Европа бразилските звезди се оформят като играчи ТАМ, а не тук. И специално за Пеле за разлика от "разбирачи" като теб ФИФА определя Пеле като футболист номер едно на XX-ти век, а Международният олимпийски комитет избира Пеле за спортист на столетието.

Принципно сте прави, но Пеле като е минал 18 години, защо не е вкарал повече????? От друга страна повече мачове означава повече възможност за гол, но и нечовешко наторварване да си на ниво в толкова много мачове.

Я отбележете кой колко мача е изиграл, че единия може да вкара 300 гола в 500 мача, а другия 75 в 50 мача. И да не забравяме, че тогава Пеле е бил на 17 години и чак в края на календарната 58-ма прави 18. На тази възраст колко гола е вкарал Меки?

Точно това си мислех и аз. Сравненията не са при еднакви условия. Меси го абонираха за златната топка, точно както беше абониран берба за футболист на годината. Това само опорочи наградите. Един истински футболист е велик чрез феновете си, а не чрез статистиките.

на кои отбори е вкарвал Пеле??? на реал, милан, манчестър, и тн и тн (безкраен списък) на кои???? оставете го най-накрая в двайстия век, който изтече преди 12 години. Да вкарваш голове на топ защитници и вратари в 4те най-силни първенства в света, години наред е в пъти по-голямо постижение от това да висиш пред вратата на някой незнаен отбор от джунглата и да правиш някаква исмислена статистика. ФИФА го била определила, е да ама пак казвам за изминалия век, който мина отдавна.