България загуби на финала от Германия в Баку

България загуби с 1:3 (16:25, 18:25, 31:29, 21:25) срещу Германия на финала на волейболния турнир на европейските игри в Баку.

Обратно в новината

Коментари - България загуби на финала от Германия в Баку | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вечер гледам времето, не че ме интересува, аз знам че е дъждовно и хладно, но не знам докога България ще я има на тази карта.Надявам се поне още 1300 години.Дано.

Първо, смятам че заглавието на Дир е крайно неподходящо и антипатриотично. Заглавието трябваше да е "България спечели сребърните медали"! Хора, втори сме! Това е страхотно и голямо постижение!!!

глупави измислени игри на още по-неподходящо място

Никак не е лошо постижението-сребро, но получено с достойна игра. За мен такава за пореден път отсъстваше. Игра без живец, без хъс, без желание да покажат , че не случайно са на финали. Изключително слаб Алексиев-трудно отлепящ се от пода, статичен с лош сервис. За пореден път сервисите и лошото посрещане и организиране на атака, бяха голямата слабост на отбора. Показаната игра нямаше нищо общо с това , което бе с Полша. Кога най-после ще видим отбор с постоянство в игрите. Отбор с гонеща цел, а не каквото дойде. Разочарование!

Честито сребро на националите! Все пак е добро постижение. А Дир-а да си поправи текста под снимките. Не бронзови, а сребърни медали спечелихме!

Е,казах ли на някои коментатори,че ще се сетят за мен.Т.Алексиев-бидон ли е,хиена ли е незнам,но не е за нац,отбор.Този палячо,да вземе пример от Чернокожев,това момче даде импулсът в отбора.Алексиев гледаше като препикано мушкато,какъв капитан е този връзкар,от него идват всички проблеми.

Т. Алексиев изобщо не игра на ниво. Питах се през цялото време защо е там.

Е, сега видяхте ли на какво ниво сме? Вечно победени и вечно втори! Това сме ние и това винаги ще си бъдем! О, да забравих да кажа и все пребити до състояние на пълен позор от Германия! Никакъв стил на игра, нулева концентрация, пълна липса на какъвто и да било синхрон, просто типично българска картинка... Сега съм сигурен, че дори и сребърен медал няма да ни дадат, защото не заслужаваме! Впрочем за такава игра в Европа би следвало да ни дисквалифицират за всички времена. А поради това, че сме българи би следвало просто да ни забранят!

А ти си един смешен драскач! Нашите спечелиха сребърни медали! Нека не се подценяваме.

си един нещастен трол, който плюе по всички форуми. Не си способен да се зарадваш на нищо положително, нещастнико! Поздрави на момчетата. От една малка България сътворихме два стойностни отбора! Успех и късмет в живота, момчета!

Ами пак същата игра без сърце. Затова сме вечните трети, четвърти и надолу. Всички други добри отбори като Русия, Сърбия, Полша, Германия имат спадове, но на моменти "избухват" и стигат до златото. После може пак да имат спад, но вземат по някоя титла. Нямат този хъс нашите момчета. Един път да изиграят цял турнир със сърце и да вземат златото.

"На мача за титлата в "Кристалната зала" присъстваха президентът на Република България - Росен Плевнелиев, както и президентът на страната в периода 1997-2002 година Петър Стоянов. " Затова паднахме, заради тези двамата антиспортисти и каръци! Навремето желю зелката се завлече в сащ и паднахме от Италия, сега и тези двата тюфлека се дотътрили да си правят снимки евентуално ако бием!

Ами той, П. Стоянов летя и до Австралия за откриването Летните олимпийски игри на 20.09.2000г.

Не разбирам защо не пратихме най-добрите си волейболисти в Баку? Първия състав в Баку. Ясно е че мачовете от световната лига са без значение през този период, тъй като се класираме по право като домакини и мачовете там ни бяха без значение освен за едно обиграване, та можеше да пратим най-добрите за битките в Баку и да си вземем златото. Германия винаги сме я били с първия си състав. А мачовете с Куба, Аржентина и Канада в световната лига бяха без значение дали ще бием или паднем тъй като ние се класираме като домакини. Ето това ако някой може да ми обясни, защо не направихме така?

dirddd@

Германците винаги са ни били неудобен съперник. Радо Стойчев и Казийски защо се махнаха от националния. Или по-скоро една от причините беше точно това, че тогава паднахме от немците и Стойчев/Казийски отнесоха доста помия по свой адрес, лично от "данчо" и тулупа, който на тази снимка изглежда като абсолютен Бай Ганьо-вец, както обикновено :))) Колкото до съставите, изглежда идеята е да играят всички, не само "ветераните" ни, но и младите и неопитни играчи, поне аз така си тълкувам нещата.

E, младите и неопитните можеха да играят в световната лига при Пламен. Да се обиграват с Куба, Аржентина и Канада. И Пламен да търси нови таланти от тях. А най-доброто да бяхме вложили в Баку и да вземем златото. (ако не бяхме домакини и да не се класираме по право за световната лига финали разбирам, ама ние се, и трябваше да го използваме)

Па сигурно се дават повече пари и точки за ранглистата от мачовете в световната лига. Т'ва, че швабите са слабаци и са решили да са царе на село си е тяхна комплексарщина, сериозните отбори бяха с втори и трети състави.

Хората са казали - в малка вода, малка риба. И на това трябва да сем доволни, никак не е малко.

Това е най-тъжната приказка, която някога съм чувал.

Млад си още, има много работи да ти се изяснят за живота и неговия смисъл, ;-)

Каква малка риба, като Германия винаги сме я били с първия си състав! Просто нямаше никакъв смисъл да пазим първия отбор и едни от най добрите играчи за мачове които са без значение - световната лига, а да ги бяхме пратили в Баку да си вземат златото, и после ще се върнат за финалния важен етап на световната лига. Игрите в Баку свършиха а мачовете без значение в лигата още не са. Ние се класираме като домакини. Германците се отказа от световната лига за да бият в Баку, а ние трябваше да се възползваме от това че сме домакини и се класираме по право, и да вложим всичко най добро в Баку.

С лидер на отбора Тодор Алексиев - толкова. Тошко е добър волейболист, но във важни моменти издиша. В мач за титла, без да имаш лидер, който когато трябва "да носи отбора" и да всява респект, защо не и страх у противника, не става.

... личеше си от самото начало, че... предвид бедността в страната ни и отчаиващото ни бъдеще... са повече от доволни от дотук постигнатото... нямаше го това предизвикателство да надскочиш себе си... което по-принцип прави спорта непредсказуем/интересен... все пак - браво!