Спряха правата на френски тенисист заради залози

Френският тенисист Констант Лестиен бе наказан със спиране на правата за 7 месеца и глоба 10 хиляди долара, след като стана ясно, че е залагал на тенис мачове.

Обратно в новината

Коментари - Спряха правата на френски тенисист заради залози | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От година и нещо залагам на тенис и специално следя как се движат нещата при тениса в смисъл на залози. Страшна работа е: особено на по-незначителните турнири. Топ тенисистите правят "внезапни" издънки масово срещу далеч по-слаби противници. Или пък да не бие на очи бият с 2-1 сета, защото коефициента за 2-1 в мач, в който съвсем реалното би било 6-1 , 6-2 - фаваритът бие с 2-1 сета щото хем бие, хем коефициентът е 4,00. Има си алиби - не съм продал мача (загубил), ама ясно е че някой е заложил на 2-1 (например комшията на братовчед му). И аз съм ял сопата често. Тия номера най-вече ги правят тарикатите между 10-то и 50-то място в АТП.Преценяват, че нямат качества да влязят в 10-ката и няма да какво толкова да се борят или да си чешат егото , и периодично губят или зият трузно 2-1 срещу някой между номер 150 и 300 в АТП. Абе не ги мислете, пари си правят хората яко.

"зият трузно" да се чете бият трудно. Има и още няколко такива дребни грешки все заради цъкането на телефона. Уточнявам заради многото професори с червен химикал тук.

Няма спорт в който да не се залага - масово, поголовно с цел масово обиране и дране на кожи. Или спорта вече не е спорт, а индустрия и най-лесен способ за трупане на печалба.

Забранено ли е тенисисти да залагат на тенис мочове?

Не. Даже ги карат да залагат. А ако залагат на мачове, в които участват им дават и награди.

Пример - Гришо Цървула.