Маестрото с рекордна 8-ма титла на ”Уимбълдън”

Роджър Федерер прегази и контузения Марин Чилич с 6:3, 6:1, 6:4, за да спечели историческата и рекордна осма титла върху свещената трева на "Уимбълдън".

Обратно в новината

Коментари - Маестрото с рекордна 8-ма титла на ”Уимбълдън” | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живата легенда на тениса пише история с всеки спечелен турнир от големия шлем !!! Най-добрия на Уимбълдън !!! Най-добрия в историята на тениса!!!

И той ще си намери майстора.;) Има-няма преди 15 години се редяха митове и легенди за великия Сампрас и великото му постижение, което никой, никога нямаше дори да доближи. Към днешна дата имаме 2 подобрения на неговия рекорд- от едно поколение.

Федерер не е и няма да бъде в историята! Федерер винаги ще е най-отпред и когато някой /който и да е/ е първи в ранглистата ,ще има предимството да гледа от близо !

Най-големия!!! Най-великия!!!

Ако не беше тоя Федерер ( е и Надал, Мъри и още 10 ина ) наш Григор щеше да спечели Уимбълдън. За много малко, но не стана.

Такива се раждат по един-двама на сто години. Дано иска да поиграе още няколко години, за да се кефим. Освен това не е прост спортяга, блъскащ топката, а толерантен и интелигентен, което го издига още повече над останалите. Ех, да можеше нашето момче наистина да заприлича на него...

бъргарите не знаят значението на чуждите думи, какво е: МАЕСТРО, Камиказде, и пр. за да се направят на интиресни. Но те простеят като фалшифицират думите.

минус! МАЕСТРО е изтъкнот МУЗИКАНТ. Камикадзе е японски пилот ГЕРОЙ който с самолета си напада кораб! А терористите не са герои!

Я се попросвети малко, пък тогава ръси мозък... "Камикадзе" - от японски "ками" = "дух, нещо свещено" и "кадзьо" = "бурен вятър". Думата се появява в този и вид, след като внезапна и напълно неочаквана буря ("изпратена от свещените прадеди", според поета Макуракотоба) потопява флотата на монголските нашественици, тръгнали да превземат Япония през 1247 година и има това си значение - на "дух-покровител, пътуващ с вятъра" чак то появата на пилотите-самоубийци. "Maestro" на италиански е "майстор", в смисъл на "учител". Приложимо е за ВСЯКА професия. Конкретно за музиката, употребата САМО на думата Maestro е неприемлива, а винаги трябва да се уточнява, дали става дума за Maestro direttore - "маестро диригент", "Maestro concertatore" - "маестро изпълнител" и т.н. В спорта, думата maestro първо (19 век) се е използвала във фехтовката и малко след това - в тениса.

имаше едно време един Roger Federer, които биеше наред всички. имаше едно време григор Dimitrov, които приличаше на предня по стила на игра, но само прличаше.... но ние си го обичахме....

Крайно време е от екипа на Федерер да поискат да се спре отъждествяването на Гришо с младия Федерер по медиите.Федерер е недостижим в професионализма си!Нашето момче е на светлинни години от него.

Айде нЕма нужда. Нашето момче преди 10 години заяви на всички медии, че иска да престанат с тези сравнения и прозвища, но плямпалата обърнаха ли внимание? Григор най-малко има нужда да го наричат с чуждо име, пък било то и на именит и титулован швейцарец.

Федерер има късмета че ББ беше зает и не можа да участва на турнира!

Бахтиму простотията. Не сте добре.

Контузия! Вятър Работа! Шубе го е, Чилич! Това е историята! Късмет извади оня..."Маестрото"!

Това, че Федерер изобщо нямаше Съперник на финала, не трябва да омаловажава Неговия Триумф в Историята на Тениса. И по добре да беше на финала Григор, даже и с формата си от осминафинала. Защото Чилич не беше "паниран", а беше истински "гипсиран" и финтово, и от "хорска срама" си изкара "болничен". ----------------------- Гледах мача сглобен "на части", но и то ми стига.

Лесен турнир за Федерер. Липса на каквато и да е интрига.

Толкова по зле за останалите, колко са слаби, та да ги бие един на почти 36г.

Почти на 37 е, което би трябвало да те наведе на мисълта, че е над 30 години на корта, има изиграни над 1200 мача в АТП, което означава огромен опит, сблъскване с различни съперници, различни стилове и т.н. Има и едно нещо, на което му се казва мускулна памет - когато си правил 30г. едно и също, почти всичко се получава като инстинкт, а в тениса най-важното нещо е бързата и адекватна реакция. В сегашния тенис с удари над 200 км/ч нямаш време за мислене, само за реакция.

"толерастията" на общества, в които градивното е над разрушителното и негативизма !!!

Мога да допусна, че си искал да кажеш нещо, ама ноу умнУ.

роджер имаше кисмет, че не го би григор :)

Бе, без малко да го бие, ако не се беше гипсирал, целия.

Радвам се, че живея във време, в което мога да се наслаждавам на играта на Федерер-абсолютна легенда на тениса.Най-добрият!Браво!

навдигай! Пусни си тая песничка и недей се мери с тъпи сноби, които кат тебе примират от кухите сфери. Това е забавление за идиоти.

Що, ти с какво мега възвишено нещо се занимаваш напоследък? Личи ти, че го разбираш живота.. :D

Kakto pisah i predi Federer e nomer 1,s klasa nad ostanalite,pojelavam na Grigor da go dogoni zanapred,kato nai-vajnoto spored men e da ima psihikata na Federer

Психиката на Федерер невинаги е била на това ниво. Помня едни години, когато Рафа го тупаше редовно на финали(вклч. Уимбълдън), та даже до рев го докарваше. Така че, да се надяваме, че и при нашия най-сетне ще има подобрение в тая област.

Амин. Дай, Боже!

Григор и психика? Хм ... А бе дано, ама надали ... Той поне да одруса Мугуруса, ама ... Хм ... То и за това трябва психика. Щото тя е по-млада от него, та не знам ... Все едно да очакваш Макрон даа ... нали ... Няма шанс ... Но пък я да си представим на майтап, че изведнъж ... неочаквано ... Мугуруса! А?? Леле!! Че като се отпуши момчето, че като му дойде хъс, че като ги почне наред! Това Мугуруса, Джокич (като оздравее), Мугуруса, Чилич (също ;-)), Мугуруса, Мър-Мъри, Мугуруса, Фе-де-рерр! Мугуруса!! А? Гарби, в тебе ми е надеждата нашият да изпотрепе конкуренцията! Пък той ако не ще, изнасили го напук на всички каки, лели и баби! Ти можеш! Да му форсираш психиката на това талантливо бейби! Да хвръкне нагоре! България цяла сега тебе гледа (така поне се надявам)! От сърце съм му желал да го видим поне в тройката - не, първи! Българин на върха на тениса! Като ще мечтаем, да мечтаем ... Еехх, мечти ...

"Швейцарският Експрес" пристина в крайната гара по разписание. Никакво закъснение. -------------------- Федерер е отдавна в Тенис Историята. Вече дописва Тенис Легендата на Тенис Историята..

Много странна контузия на Чилич...

И аз го помислих...

Що бе!? Какво имате предвид!?