Радо Янков отпадна още в квалификациите

И последните надежди за български медал от Олимпийските игри се изпариха.

Обратно в новината

Коментари - Радо Янков отпадна още в квалификациите | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са несравними понятия. Спортът - за разлика от образованието или държавната администрация - няма поддържащи обществото функции. Международните турнири, и най-вече олимпиадите, са за национален престиж и нищо повече. В това да си 50-ти, 60-ти или 80-ти няма никакъв престиж, съответно инвестицията (с държавни пари!) е напълно безсмислена. Мъ било му тежко, мъ нямало финансиране, мъ бил се притеснил...Е само той ли се притеснява? Поне 20 държави взеха медал, някои от тях с населението на провинциален град, и само в шепа от тях има солидно държавно финансиране. Ревльовци и туристи, това е присъдата.

Аз съм на 53-ри години. По професия наистина съм лекар. Без коментар... Какво спортувам, как и колко - то си е моя работа и мой усилия. Въпросът ми е - ако аз бях отишъл на тази Олимпиада, щях да дам същия резултат. Но щях да ида на моя сметка - един вид екскурзия със сейр - дават ме по телевизията. Кво ще кажете да се пращат на Зимна Олимпиада само абсолютни български аматьори?

скъпи ми другарю, АКО ти беше отишъл, но ти не си отишъл. за да си там трябва да го заслужиш първо. не става така просто да решиш да отидеш и да заминеш. всъщност може, че дори може и да се спуснеш по трасето, но това няма да е част от олимпийските надпревари, а ще е просто туризъм на човек с пари. то всеки може да се спусне, да падне и да каже, че е бил заради олимпийския принцип. въпросът е, че да стигнеш до там трябва преди това да си ходил по състезания, да си покрил нормативи, да имаш някакви постижения. ето това е нещото, което наистина е трудно.

абе я се застреляй, оная американка от унгарски произход дето се състезава в халф пайпа, един трик не можеше да направи но е на скапана олимпиада, тя е по зле и от аматьор, но е там щото е била на 5 състезания и просто някакви точки и зела за квота. И ква по дяволите е разликата с повечето наши последни в повечето на биатлона. тук явно зле около 20-30 и само онзи със скоковете малко по-добре ... и сани разбира се 6та. да не говорим за пича с шейната. По-добре да са аматьори, имайки предвид какви пари се хвърлят.

Анев ,ти ли го отпра този коментар?

Не разбрахте ли, че имаме само 1 спортист от световна класа - Григор Димитров. Останалите със зор покриват нормативите за участие. Може като Мирела някой да спечели случаен медал със слаб резултата, ако всички други се издънят. Вместо да се дават пари за измислени спортове, да се заложи на масов спорт за всички деца и на тенис, безплатни кортове и ракети за децата. Най-талантливите да се подпомагат, а после те ще се издържат сами. Останалите ще са здрави и силни и ще им остане умението да практикуват прекрасен спорт за здраве. Няма да им лащаме и доживотни пенсии!

смачкаха го психически с тия мераци за медал... жалко - може момчето... трябваше да го изолират някъде без медии и официални лица...

В панделата ще се концентрира

Kalin

Много сме зле.не че на зимни игри сме правили кой знае какво ама и толково зле май не сме били -едно 6 и едно 14 място всичко друго след 30......

До кога държавата ще дава пари за екскурзианти на зимните а и на летните олимпийски игри...?!?!?! И то нашите пари, на данъкоплатците г-жо Костадинова... Че аз със същия успех като този прехвален Радо щях да се класирам, въпреки че съм лаик... Баста ! Вижте норвежците как не пуснаха най-добрата си ски легенда, защото няма резултати през годината - така правят и в САЩ... Ха ма ха, лапачи на нашите пари...

Ама ти наистина ли си по-добър от него или така си плювваш по навик?

туй грух спортниятмискус трябва да си подаде оставка то бива резил ама ...па искат някакви лифтове нали имат писти барем едно 5то място

Жалко. Много талантливо момче, което до тук е показало много добри постижения. Има път напред, който да извърви и тепърва да покорява големите върхове. А на всички хейтъри ще кажа, че в спорта може да се случи всичко-от злато до ранно отпадане. Например Марсел Хиршер и Кристоферсен, които онзи ден не успяха даже да завършат. Давай напред, Радо!

Марсел спечели 2 златни медала на тези ОИ

Бравос! Сега ще излезе оня дето постоянно му спасяваме банката да обясни с какви голЕми постижения шашнахме нещастниците от останалия свят.

Чудех се защо Бойко и Кралев обещаваха премии по 250 000 за медал от олимпиадата. Те много добре са знаели, че няма да има на кой да ги дават.

Еми те ако ме бяха пратили само мен можеха и 5-6 милиарда премия да обявят. Не за медал, а за преминаване на квалификацията. Със сигурност нямаше да се налага нищо да ми дават!

Няма лошо, че се снима в реклами. Просто разни журналисти, и не само, го натовариха с огромни очаквания. Само го смазаха психически. Също като Стефка Костадинова и Станка Златева. Добре, че Стефка устиска до трета олимпиада. Това е спорт, всичко се случва. Но някои журналисти винаги преди събитие вдигат до небесата, след това сриват със земята. И изобщо с никакви условия за спорт, как очакваме спортистите ни да имат постоянно високи резултати. Като с Радо Янков се получава едно изригване и после пак там където всъщност му е мястото. За съжаление.

другите олимпииски пред твто стига туристи срам и народни пари като не стават за чеп поне да не абят пари

как няма да отпадне като не е тренирал достатъчно на корейски сняг(той е по специален),снима само реклами заедно с другата сноуборд шампионка(с напомпаните джуки)

спокойно, той си отпадна и на снега в Банско, така че измисли нещо друго

Мачкай Радо, българе йонаце!

Жалко наистина, имах такова предчуствие.Тази година Радо не е на ниво, а пък и глупостите как щял да донесе медал...то това не е като да нагъваш ляб с луканка.Въпреки всичко, той си остава най успешният български бордист, единственият носител на кристален глобус, а това говори много!

Къде е Кралев да ни обясни за страхотното представяне на Олимпиадата - цяло ШЕСТО място, невероятно постижение, всички други са след 15-то място, но участието е важно!