Мечтите за медал приключиха след загуба от Русия (видео)

България загуби шанса си да триумфира с европейската титла по волейбол. В решителния 1/4-финал с може би най-силния тим на Стария континент Русия момчетата на Радо Стойчев не успяха да се противопоставят и загубиха с 1:3 гейма.

Обратно в новината

Коментари - Мечтите за медал приключиха след загуба от Русия (видео) | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Считам ,че волейболния ни отбор е една от малкото радости в българския спорт.Но и тук ,както в останалите спортове има определен спад.Имаме най-добрия треньор,събрани са най-добрите ,волейболисти,но това е достатъчно да бъдем само между най-добрите 6 или 8.Погледнете внимателно и ще видите,че предишното поколение - Е.Иванов,Н.Иванов ,Пл.Константинов и т.н.комплексно са по-добри.Липсва базата от социализма,няма масов спорт,няма подкрепа от държавата,спортът е превърнат в бизнес -ами какво искате ,нивото ни е просто ниско.Може от време на време да бием Русия,но толкова,не сме на тяхното ниво.Затова подкрепям Стойчев-феър плей и да си играем нашата игра!

Имаме отбор, нямаме федерация и ръководители. Всеки друг отбор при ситуацията при последните срещи в групата би искал от организаторите двата мача България-Германия и Полша-Словакия да се играят по едно и също време, защото има вероятност за тънки сметки, както и стана. Но нашите ръководители спят! Организаторите можаха 2 пъти да променят началния част на четвъртфинала ни с Русия, което показва, че може да се променя часът, стига да има воля и малко заинтересованост от някои дембели в нашата федерация! Който и друг отбор да беше на наше място, би направил всичко нещата да не се решават със симулативна игра и тънки сметки. Сега и да се гордеем с феърплея си, файда йок!!!!

Е някои си държат на достойнството и си го отглеждат в къщи пред телевизора,а други се възползват максимално от отвратително направените правила за недостойните фаворити и... стават финалисти и шампиони.Вие кажете кое е за предпочитане и след години като кажеш,че си шампион-кой ще помни как нечестно и недостойно си станал.

Второто място никой не го помни. А щом така и така ще паднем от Русия, значи шампиони няма да станем. По-добре да играем мъжки и да отпаднем на четвъртфинала отколкото да играем като пу*ки и да сме на второ място.

Кой каквото и да казва проблемът дойде от това, че несправедливите съдийски решения повлияха на играта на отбора.

Браво на момчетата ! Браво и на треньора за мъжката постъпка да не падаме от Германия ! Иска ми се в България да има повече смели и достойни мъже !

Е как всеки път се срещаме с Русия , а другите отбори не ?

наистина имаме отбор за финал.аз лично наистина се гордея с играта зеланиети и честноста на отбора.вапроса е компромиса-дали да си истински в спорта които се играе през 2011 или си рицар от минали векове.този отбор е за финал-качествен и млад.в момента няма отбор в света които да бие русся-това е истината.далго времне сам се занимавал сас спорт и наистина дилемата е -сметки и дребни игрички или мазество и честност.прекланям се пред големите мазе и все пак-отбор за финал, а не е там? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мога само да кажа, че Радо Стойчев e директно за уволнение, не само заради думите му "Ако ще играем така, по-добре да се откажем от мача" - това не са думи на треньор в такъв момент от срещата, а и защото той с тъпите си (или по-точно липсващи) стратегии ни наби на Русия, при положение, че пак той като треньор и ако си върши работата, трябва да знае много добре, че Русия не са ни по силите.

А ти си? Кой го казва това и в качеството си на какво? Говориш за хора, който излязоха да прославят България и се бориха със зъби нокти! Искаш да кажеш, че трябваше да сме поредните "п*тки" и да легнем, за да се скатаем ли?!?!? Ей каква ни хубава народопсихологията смешник такъв! Аз съм горд от момчетата! Играха честно и всички го знаят това. Ей това искам да знаят всички за българите......че не влизаме в сметки, играем честно, излизаме и мачкаме до където стигнат силите, борим се със зъби и нокти и като паднем падаме с високо вдигната глава!!! А как Радо нахъсва момчетата и какво им говори ама въобще нямаш право да коментираш! Когато стъпиш на малко пръстче на Радо по спечелени титли и успехи ще имаш правото да натиснеш "like" бутона. До тогава си помисли за принципите и други такива неща! Дерзай

основен физичен закон е, че се избира "пътя с най-малко съпротивление" - който не следва законите на природата нещо не е в ред, а и разбира се, че до никъде няма да стигне - иначе, нямаше всичко в природата да работи на тоя принцип. освен това, което Стойчев каза не са мотивиращи на думи на треньор, а думи на нещастник. и още - какви успехи има Стойчев - не можа да защити медалите ни - не му ги виждам аз успехите при положение, че при предишните треньори: 2005-2008 Мартин Стоев : 3 място Световно Първенство 2006, 3 място Световна Купа 2007, 2009-2010 Силвано Пранди : 3 място ЕП 2009 така че Стойчев е някакъв самозван нещастник, защото горните числа говорят, а когато числата говорят и боговете мълчат, т.е .като Стойчев стигне поне част от успехите на предишните треньори с националния отбор, тогава ще имаме основание да го наричаме добър треньор - за момента е показал - нищо, кръгла нула.

Нашият отбор е с класи над прехвалените руснаци и в първи гейм безспорно го показахме.Не трябваше да ги оставяме да ни повеждат с толкова много точки във втори гейм, защото по този начин руснаците лесно се върнаха в играта, а ние си изгубихме ентусиазмът,отпуснахме се и всичко тръгна надолу. Ами, здраве да е. Поне показахме една достойна игра и се представихме на ниво. Каквото било, било. Все някога и руснаците ще бием, нищо не е невъзможно, стига желанието да го има...

Браво момчета! И вие и треньорът ви сте големи спортисти и истински българи! Гордея се с вас!

хората затова си правят сметки от кой да паднат и с кой да играят, само ние сме много тарикати.

В тези загуби от Руссия има нещо гнило!

ми то се разбра за спонсорството,ама се замалча ...

Не знам защо се пускат някои волейболисти, които не са на ниво? Кой ги пробутва за национали, след като имаме по-добри от тях.

Немам коментар! Само поздравления за единствените, които играят за БЪЛГАРИЯ. Убеден съм, че са горди когато печелят и се приемат за виновни когато губят.

Не съм очаквал друго, но истината е, че в този спорт сме най-силни. Браво на волейболистите, на световно ниво са от много години. Тях трябва да ухажват журналята, а не тъпите футболисти с мегазаплати, които не стават за нищо...

Като сме най силни на кое място сме?За едното его изпуснахме медал."Будала човек и вьрзано куче го хапе"

Много бързо забрави ,че част от този отбор се появи в едно предаване и казаха, че няма пари за екипи ,че нямат елементарни условия за подготовка ..........Тези момчета доказаха че са истински Българи и ни радват вече години на ред и ние трябва да се гордееме с тях .

Какво его бе човек? Дори да бяхме паднали от Германия пак щяхме да сме пред Полша в групата и да играем с Естония и Русия. Малко мислете преди да пишете и оплювате. Браво Български Момчета