Силите на нашите стигнаха само в първата част. Тогава играхме особено добре и закономерно се стигна до успеха с 25:22. След това обаче играчите на Владимир Алекно вдигнаха оборотите и стигнаха до равенство на геймовете, след като спечелиха с 25:19. В третия гейм "Сборная" бе още по-убедителна и спечели с 25:18. При 25:19 за руснаците приключи и четвъртия гейм и по този начин нашите напускат надпреварата, предаде ТопСпорт.

Вижте видео от двубоя Русия 3:1 България

България започна много добре срещата. Още първите няколко точки бяха в наша полза, за да дръпнем с 5:3. Постепенно играчите на "Сборная" напипаха своя ритъм и успяха да ни изравнят за 7:7. Все пак, първото техническо прекъсване дойде при 1 точка преднина за "лъвовете". Още след паузата дойде и първото спорно съдийско отсъждане. Топката, която очевадно отскочи от ръцете на руските волейболисти в аут при атака на Матей Казийски, бе дадена в полза на Русия. Въпреки това, момчетата на Радо Стойчев продължиха да играят много мъжки и закономерно посрещнаха второто техническо прекъсване с преднина - 16:14.

Още едно много спорно съдийско отсъждане дойде при 18:15 в полза на нашите. Вместо 19-а точка обаче, спорното отсъждане доведе нещата до 16:18. Прекрасна серия на нашите доведе нещата до 21:16. Въпреки лекото отпускане, което доведе нещата до 21:20, момчетата на Радо Стойчев не допуснаха изненада и удържаха преднината си, за да затворят първия гейм при 25:22.

Вторият гейм също започна повече от добре за нашите. След размяна на точки в началото обаче, първата техническа пауза във втория гейм дойде при водачество за "Сборная" - 8:6. В следащите минути играта продължи да се води точка за точка. Руснаците обаче успяха да задържат преднината си от две точки до втората техническа пауза. Тя дойде при резултат 16:14 в полза на волейболистите на Владимир Алекно. Те продължиха да играят по-стабилно и увеличиха разликата на 5 точки - 22:17. При този резултат вече стана много трудно за "лъвовете" да гонят успеха и логично Русия затвори втория гейм при 25:19.

Третият гейм започна убийствено силно за руснаците, които поведоха с 5:2. Това дори предизвика недоволството на селекционера ни Радо Стойчев, чиито думи в този момент ясно се чуха от телевизонното предаване на БНТ: "Ако ще играем така, по-добре да се откажем от мача". Това обаче като че ли не оказа кой знае какво влияние и първото техническо прекъсване за гейма дойде при 8:4 за Русия.

"Сборная" продължи да играе все по-добре и по-добре и стигна до второто прекъсване при 16:9. До края на гейма нашите волейболисти така и не намериха достатъчно сили, за да се противопоставят на Русия и закономерно отстъпиха с 18:25.

Четвъртият гейм започна силно за България. Матей Казийски заигра така, както се иска на всички и резултата дойде - България дръпна с 5:3 в самото начало. Руснаците обаче бързо напипаха ритъма си на игра от предните два гейма и успяха да поведат за сефте в четвъртия гейм при първата техническа пауза - 8:7. В следващите разигравания България така и не успяваше да свали разликата на по-малко от две точки. Сервисът на момчетата на Радо Стойчев не работеше достатъчно добре и това носеше точки с лекота за Русия. Така, втората техническа пауза дойде при 16:13, а веднага след подновяването на играта руснаците увеличиха аванса си на 4 точки.

Силните изяви на Матей Казийски в този последен гейм се оказаха тотално недостатъчни, за да измъкнем нещо повече. Русия ни победи с 25:19 и "Сборная" вече чака своя съперник за полуфиналите на Европейското първенство.