Катар влага 138 млрд. лири в Мондиал 2022 (видео)

Световното първенство по футбол в Катар през 2022 ще струва колкото 2760 Фернандо Тореса, изчислиха финансисти. Сумата, която шейховете ще инвестират в Мондиала, ще стигне 138 млрд. паунда.

Обратно в новината

Коментари - Катар влага 138 млрд. лири в Мондиал 2022 (видео) | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се знае кога ще му дойде редът на Катар в щатската програма за арабски революции, така че нищо не е сигурно, да не им берем грижа.

Като ни е толкова акъла да наливаме трилиони за петрол всяка година, вместо да ги инвестираме в възобновяеми източници. Само САЩ дават на мангалите 700 млрд. на година. И се чудим после защо исляма завзема света. С толкова пари и зулусите щаха да го направят.

Явно в някои части на света има много излишък на пари и се чудят какво да правят с тях, дано после тях да ги застигне безмилостната криза

Не са решили - не са го направили. тъкмо ще има какво да откриват бъдещите археолози за изкривената ни и извратена цивилизация!

Последно 138 млрд долара или лири? И като цяло според мен числото е завишено поне 10 пъти. Най-скъпият стадион в света е в Далас и е на стойност около 1 млрд. долара. За 30 млрд. паунда Катарците трябва да построят по един "супер" стадион за всеки от отборите и пак ще им останат пари. Според гугъл БВП на Катар за 2009 година е 98 млрд долара. Някой пише числата както му дойдат!

Това не е разхищение - това е пир по време на чума. Нали ще трябва да се климатизира всеки стадион, а това иска не само пари а и ресурси, които ще стават още по-скъпи. Но затова трябва да се питат шефовете на футбола, защото за това е свързано с големи подкупи.