"За мен беше един личен успех да покажа по-добра скорост, по-прецизно каране и да ги победя", продължи Сани на пресконференция днес.

Двамата световни шампиони на България от Универсиадата Испания и Словакия - Жекова и Владимир Зографски говориха днес за своя успех, мнението си за изминалия сезон и очакванията за следващия.

"Самото състезание беше много добре организирано, въпреки че имахме изключително тежки метеорологични условия през 5-те състезателни дни. Нямахме възможност за пълноценни тренировки, беше тежко, защото тренировка, квалификация и финали се проведоха в един ден. Все пак времето в този ден бе благосклонно и се получи едно чудесно състезание.

Конкуренцията беше много сериозна, особено на финала, на него бяха топ 4 жени от Олимпийските игри. За мен беше един личен успех да покажа по-добра скорост, по-прецизно каране и да ги победя", каза Жекова, цитирана от БГНЕС.

"Тази година, за съжаление, ние имахме много малко стартове, поради тежки метеорологични условия и проблеми със снега в курортите-домакини. Имахме само 3 старта от Световната купа, два от които се проведоха на едно и също трасе. Наистина тежко трасе, което се променяше многократно в хода на състезателните дни и изключително тежко и финално състезание, където отново имахме много лошо време. Аз не можах да се представя добре, тъй като паднах тежко в квалификациите, получих мозъчно сътресение и трябваше да почивам известно време", коментира тя изминалия сезон.

"Възнамерявам да започна подготовката си за следващия сезон в понеделник, тъй като след последното си състезание имах две седмици, в които трябваше да се възстановя от леката контузия в главата. През този период не съм правила никаква физическа активност, така че се чувствам отпочинала и възнамерявам да започна подготовката си възможно най-скоро. Това, на което аз държа, е да положа максимални усилия в процеса на изграждане, за да мога след това да се справя много по-лесно на снега, когато започна снежните лагери през септември и октомври. Смятам, че отново ще започна подготовката с човека, с който започнах миналото лято – Паскал Дичев и Виктор Жеков", допълни тя.

Владимир Зографски също сподели впечатленията си от Универсиадата.

"Състезанието беше доста добре за мен. Изключително съм доволен от тази титла, конкуренцията беше на доста високо ниво. Като цяло имах доста проблеми с контузии, с екипировката през сезона, както и моята спортна форма. Беше невероятен уикенд, шанцата беше уникално направена. Беше невероятно и съм щастлив от това, че успях да спечеля", коментира той.

"Сезонът като цяло доста по-добър от предния. За съжаление, имахме доста контузии имахме проблеми и с материала, но като цяло се видя, че вървим в правилната посока и се надявам това нещо да върви напред", каза още ски-скачачът.