Мексиканецът даде положителна допинг проба за кленбутерол и Спортната комисия на щата Невада най-вероятно нямаше да му разреши да излезе на ринга толкова рано, обявиха промоутърите на Канело от “Голдън бой”. 
 
На Алварес му предстои да се яви на изслушване пред комисията на 18 април, където може или да бъде наказан за 1 година, или да бъде пуснат да се състезава през лятото.
 
Мениджърите на мексиканската суперзвезда в бокса се надяват да пренасрочат реванша с Головкин за август или септември, но не е ясно дали самият Головкин ще се съгласи на подобен ход, защото публично няколко пъти разкритикува съперника си за положителния допинг тест.
 
Самият казахстанец обяви в социалните мрежи, че ще проведе мач на 5 май в Лас Вегас, макар и срещу все още неопределен противник. “Нямам търпение да се върна в Лас Вегас за 20-ата защита на титлa  Време е за по-малко драма и повече бокс”, обяви Головкин. 
 
Канело пък отново подчерта, че винаги е бил “чист” боксьор и винаги ще бъде такъв, като поддържа тезата, че кленбутеролът е попаднал в организма му, защото е ял мексиканско месо, а тази съставка се използва от производителите, за да бъде месото по-крехко.

Първият мач между двамата се проведе на 16 септември, а съдиите не излъчиха победител и той завърши наравно.