Боряна Калейн ще бъде първата българска индивидуална гимнастичка, която ще стъпи на състезателния килим на Световното първенство в Баку (Азербайджан), което започва днес, става ясно от стартовите списъци.

За изпълнението си с обръч Калейн ще излезе след 16 часа местно време (15 часа наше време), със стартов номер 11, а под „фаталното“ число 13 на килима ще е Катрин Тасева.

Пловдивчанката пък открива състезателния ден във вторник с композицията си с топка, като непосредствено след нея е Боряна Калейн. В сряда с бухалки в надпреварата ще се включи и капитанката Невяна Владинова. Тя е 11-та поред във втората за деня група. Късметът отново преследва Тасева с 13-ти номер, а Боряна стартира 15-та.

Момичетата ни са сред последните, които ще приключат с квалификациите, като Владинова, Тасева и Калейн са съответно първа, трета и пета във финалната за четвъртък група. След нея ще станат ясни класиралите се за финала на многобоя, както и отборните медалисти в индивидуалната надпревара.

Голямата надежда на България за световна титла - ансамбълът, излиза на килима в събота. Началото на  поток А е в 13.30 часа българско време, а грациите ни са с номер 8 в съчетанието с обръчи и бухалки и с номер 19 в съчетанието с 5 топки.

Поток В ще стартира в 15.30 часа българско време, а финалите на отделните уреди ще са в неделя.