Последната в историята европейска шампионка на 200 метра в зала Ивет Лалова-Колио сподели, че емоциите от състезателната обстановка ѝ липсват и не изключи импулсивно завръщане на пистата.

Една от най-знаменитите ни атлетки за всички времена се включи на живо в предаването "В темпото на Кари" от Истанбул, където в момента се провежда шампионатът на Стария континент на закрито.

"Липсва ми състезателната дейност. Не е лошо и да гледаш отстрани, защото се наслаждаваш много повече. Но емоцията липсва. И доколкото знам от отказали се атлети, тя ще липсва винаги. Затова - никога не казвай "никога". Може съвсем скоро да ми се добяга и да участвам - защо не?", сподели Лалова.

Тя коментира и обстановката в Турция след опустошителните земетресения и похвали домакините за организацията.

"Организаторите направиха нещо много голямо - да проведат това първенство. Имаше момент, в който изглеждаше невъзможно. В Турция положението е доста тежко, всички много скърбят за жертвите на земетресението. Радвам се, че успяха, защото освен много финанси, тук е инвестиран и много труд - на атлети, на треньори. Адмирации към организаторите", каза Лалова-Колио.

За финал тя обърна внимание и на българското представяне.

"Радвам се, че българският отбор е толкова млад, защото тези стартове са голям опит за тях. И се надявам тяхното развитие да продължава с тези темпове и да достигнат до много големи успехи", обобщи Ивет.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО