Сезонът в Националната футболна лига завърши по холивудски преди малко повече от месец с шоуто на Супербоул в Лос Анджелис, а до следващия остават цели 6 месеца. Такъв е ритъмът на този спорт - от септември до февруари е екшънът на терена, а после настава време за трансфери, драфт и подредба на отборите за ... следващите битки.

А какъв месец март само има НФЛ тази година?

Сделките вече минаха милиард долара, ако се смятат договорите като стойности и пакетни заплащания, при това само за няколко големи звезди. Асове, които имат и глобална популярност извън Щатите, смениха отборите, преподписаха със старите или пък... се отказаха и след това се върнаха, при това - за около месец.

ОК, така да е - започваме с Том Брейди, който обяви оттегляне, но в началото на март обърна курса и се връща на игрището за още един сезон с Тампа Бей. От това печелят всички (освен семейството му) - Том ще вземе 10.4 милиона долара гарантирани за идната година, а бонусите ще пратят тази сума по-близо до 15 милиона. Това е най-разпознаваемото име в НФЛ, но какви асове само бяха в трансферните новини в последните две седмици!

ВИЖТЕ С КАРТИНА КАКВИ ЗВЕЗДИ СМЕНИХА ОТБОРИТЕ В НФЛ>>>

Снимка: Getty Images

Ръсел Уилсън (на основната снимка) - символът на успеха на Сиатъл, изградил династия около куотърбека от десетилетие насам, стигнал и до Супербоул. Той подписва с Денвър за 2 години, като базовите пари, които ще получи, са 50 милиона долара.

Мат Райън, който допреди 20 дни бе най-скъпоплатеният играч в НФЛ, сменя Атланта с Индианаполис, а детайлите от контракта за три година са: Твърди пари - 78 милиона долара. Бонуси - поне 30 милиона на първо четене, напълно постижими (няма съмнение, че стоте милиона ще бъдат стигнати).

Новият най-скъпоплатен играч обаче е друг куотърбек (естествено - най-търсените в НФЛ), който се казва Аарън Роджърс (долу). Неговият договор с Грийн Бей, където ще остане за още три години в единствения отбор, чиито екип е носил в лигата, е за 150.8 милиона долара! Това е контракт номер едно в историята.

Споменаваме само още няколко имена:

Свободният агент Задариъс Смит подписа с Минесота за около 50 милиона долара, Маями взе защитника Терон Армстед (също свободен) в сделка за около 80 милиона, а трима от топ нападателите в лигата - Даванте Адамс (от Грийн Бей в Лас Вегас), Тайрик Хил (Канзас Сити в Маями) и Амари Купър (от Далас в Кливлънд) също смениха отборите. Стойността на контрактите им е над 280 милиона долара...

И така - милиард със сигурност. Доста повече, ако преброим всички сделки, които пък и далеч не са свършили. А до сезона има половин година.

ПРИПОМНЕТЕ СИ ФЕНОМЕНАЛНОТО ШОУ НА ПОЧИВКАТА НА СУПЕРБОУЛ В ЕЛ ЕЙ>>>

Снимка: Getty Images