За първи път в историята на НФЛ мач от редовния сезон на първенството ще се проведе на територията на Германия. Това ще стане факт на 13 ноември тази година, когато на “Алианц Арена” в Мюнхен сили ще премерят отборите на Сиатъл Сийхоукс и Тампа Бей Бъканиърс. 

Очаква се интересът към събитието да бъде огромен, защото в състава на Бъканиърс фигурира може би най-голямата фигура в историята на американския футбол - Том Брейди. Легендарният куотърбек бе решил да се откаже, но в крайна сметка ще остане на терена и през новия сезон, за да преследва нови постижения.

ВИДЕО ОТ ПОСЛЕДНАТА ЗАСЕГА СРЕЩА НА БРЕЙДИ В НФЛ ВИЖТЕ ТУК >>>

От 2007 година насам мачове от НФЛ редовно се играят в Лондон, като съответно през 2017, 2018 и 2019 година в английската столица бяха изигравани по четири мача. Домакини на двубоите са били легендарните стадион “Уембли” и “Туикенъм”, както и новото съоръжение “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. 

Мексико е другата чуждестранна дестинация за американския футбол, след като от 2016 година насам и там почти ежегодно има двубои, провеждащи се на “Естадио Ацтека”.