България продължава без загуба на Световното първенство до 18 г. в София, след като и Турция бе победена с 4:2. Така българските хокеисти оглавиха временното класиране и чакат последният си мач срещу Нова Зеландия в неделя от 16,30 часа в Зимния дворец на спорта.

При победа нашите ще спечелят златните медали и промоция в по-горна група, а всеки желаещ може да ги подкрепи в този изключително важен двубой.

Това бе четвърта поредна победа на хокеистите ни на първенството в дивизия III. Мартин Наков даде аванс на българите, но във втория период Турция изравни чрез Тимур Турут.

Ага Аксу изведе гостите напред в резултата, но България изравни чрез Нино Томов, който се разписа след подаване на Муса Абди. По-малко от две минути преди края Абди пусна втората си асистенция в мача, този път към Симеон Цицелков, който реализира за 3:2.

30 секунди преди края Абди ознаменува добрата си игра и с гол, с който оформи крайното 4:2 в полза на България.

Паралелно със Световното първенство, в София се провежда и треньорски семинар "learn to play" по програмата на Международната федерация IIHF "Partnership for Progress" организиран от Българската федерация по хокей на лед.

В два дни в конгресната зала на Suite hotel Sofia и на леда в зимния дворец на спорта специалисти от Финландия, Белгия и Чехия ще обучават треньори от България, Гърция, Македония и Турция.

Специални гости на семинара са Петър Бриза, олимпийски шампион с Чехия, Аку Нийминен председател на комисията за развитие на хокея към IIHF, Йохан Боли генерален секретар на белгийската федерация и ментор към IIHF.

Ще има презентация от Боби Холик, участник в 1300 мача в НХЛ и два пъти носител на Купа Стенли.