Нередностите около смъртта на Борис Станчов продължават да изникват една след друга.

Освен, че се е боксирал с чужда самоличност - тази на братовчед си Исус Величков, 21-годишният младеж е взел медикамент с неясен произход преди мача, а "България Днес" разкри, че той е бил и с фалшиви медицински изследвания.

Задължителният ядрено-магнитен резонанс на главата е без печат от УМБАЛ "Св. Анна" в столицата, където е направен според документа.

Също така е с подпис на д-р Елка Иванова, а от лечебното заведение са заявили, че такъв доктор няма. Пациент с име Исус Величков или Борис Станчов също не съществува в регистрите.

Останалият набор от задължителни документи пък е с печат от д-р Михаил Николов, който практикува професията в няколко села край Луковит.

Боксьорът Руслан Николов, който също е бил в Албания по време на фаталната галавечер твърди, че той и починалият Станчов не са минавали прегледи при този доктор.

Третият фалшив документ пък е от столична лаборатория. Според него боксьорът е с отрицателни изследвания за СПИН и хепатит.

Пред "България Днес" от лабораторията са заявили, че пациент с такива имена не е минавал прегледи при тях.

БТВ пък потърси за коментар Зеф Гьони - треньор на албанския съперник на Станчов.

"Освен измамата със самоличността, имаше и друга грешка. Във втория рунд устата на боксьора кървеше, треньорът му трябваше да спре мача.

Починалото момче не падна от ударите, просто сърцето му спря", сподели той.

Днес майката на починалия е пристигнала в Албания, за да извърши задължителното разпознаване, след което ще започне аутопсията от страна на местните власти.