Полският треньор Адам Колоджиейчик ще тренира национлните отбори по биатлон на България и Гърция. Двете федерации се споразумяха да имат общ класен треньор, за да постигнат по-добри резулати през предстоящата кампания, но и излиза по-изгодно за бюджета на нашат федерация. Колоджиейчик е в основата на развитието на биатлона в Полша. 

"Концепцията и нивото на подготовката включва Владимир Илиев и Милена Тодорова да тренират по отделна програма. Тя ще бъде извършена при Красимир Дочев, който бе помощник треньор на националите ни по биатлон. Останалите ни биатлонисти заедно с четиримата най-добри гръцки състезатели ще започнат тренировки под ръководството на поляка. Преценихме това, като добра възможност, защото не можем сами да назначим толкова голямо име да дойде да работи в България. Остава гръцката федерация да финализира контракта", каза Борислав Панков, генерален секретар на федерацията ни по биатлон.

Адам Колоджиейчик беше треньор на женската формация по биатлон на Полша. Това беше от 2011 до 2017 година. Записа 4 класирания в първата десетица по време на Олимпийските игри в Сочи. Спечели 4 медала от световни първенства. 

Той беше изведе Плоша на олмипиадата в Пекин, която се проведе през февруари тази година.