Тайбе Юсеин беше изключително щастлива, след като спечели бронз на Олимпийските игри в Токио.

Тя победи рускинята Любов Овчарова с техническо превъзходство и 10:0 точки в мача за третото място в категория до 62 килограма на турнира по борба за жени и донесе трети медал за България от Игрите в японската столица.

"Радвам се, че успях да покажа това, на което съм способна. Да, не беше големият финал, но все пак и бронзовият медал е медал. Надявам се това да е само началото. Този медал е плод на дългогодишен труд. В Рио също отидох с големи надежди, чувствах се подготвена, но там не успях да покажа това, което мога. Сега тук съм малко по-опитна, малко по-уравновесена и мисля, че се представих по малко по-добър начин", коментира Юсеин.

"Очаквахме тя да тръгне по-агресивно, но наставленията на бат' Пепи (треньорът Петър Касабов) бяха да наказвам всяка една грешка и се радвам, че успях да се възползвам от първата нейна такава и да затворя мача по възможно най-добрия начин", допълни тя.

Юсеин благодари на всички за подкрепата и добави, че медалът е подарък за брат й.

"Искам да благодаря на всички хора, които бяха до мен и с мен през цялото това време и от началото на кариерата ми. Този медал е за подарък брат ми, който имаше наскоро рожден ден. Пожела си медал, така че нямаше как да се върна с празни ръце", каза тя.

Юсеин вчера на полуфиналите допусна болезнен обрат от 2:0 до 2:3 срещу представителката на домакините Юкако Кауай, която днес триумфира с титлата.

"Борбата е игра на грешки. Вчера аз допуснах една, а тя - нула. Радвам се, че днес не допуснах", каза българката.

Председателят на БОК Стефка Костадинова се обади минути след победата в двубоя за бронза, за да я поздрави.

"Сега си мечтая да си почина, да отдъхна, да презаредя батерията и да продължа това, което съм започнала, защото не мисля, че съм свършила. Виждала съм Айфеловата кула, но се надявам скоро да я видя пак и отново да спечеля медал", каза Юсеин, визирайки следващите Олимпийски игри в Париж през 2024 година.