Тампа очевидно ще фокусира върху себе си вниманието на американските спортни медии през следващите месеци, след като нов сензационен трансфер се роди във Флорида.

Роб Гронковски, легендарният тайд енд на Ню Инглънд Пейтриътс, който се бе отказал от американския футбол преди година, обяви завръщане.

Той ще подпише с Тампа, където ще се събере с друга икона на играта - Том Брейди, негов голям приятел и любим съучастник при големите победи с Патриотите. Правата му все още се държаха от Ню Инглънд, но отборът ги размени за право на по-висок избор в драфта с Тампа.

Без съмнение, пръст в трансфера има и куотърбекът-суперзвезда Брейди, който напусна Патриотите след 20 години, за да потърси предизвикателство на 42 г. във Флорида.

Комбинацията от Брейди и Гронк, както е наричан в Щатите, бе смъртоносна години наред в Ню Инглънд, като донесе три от шестте титли на отбора в последните две десетилетия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

30-годишният грамаден нападател се отказа след поредната победа на Супербоул през 2019-а, като дори дебютира в кеча.

Гронковски е един от големите колорити на спорта зад Океана, а постоянните му лудости и шоуизпълнения контрастират ярко с начина на живот на Брейди.

Но двамата са страхотна комбина на терена и е ясно, че ще превърнат Тампа в атракция №1 в НХЛ от новия сезон.

А вероятно - и в един от фаворитите за титлата.

Букмейкърите засега поставят тима на пето място в коефициентите за крайна победа, като настоящият шампион Канзас Сити води в ставките.