Звездата в Националната футболна лига на САЩ ДеШон Джаксън забърка огромен скандал с публикация в профила си в Инстаграм, която може да му струва милиони и работата му.

Нападателят на Филаделфия Ийгълс сподели в социалните мрежи няколко поста с антисемитско съдържание, като единият дори бе с цитати, които са представени като части от речи на Адолф Хитлер (оказа се, че не са).

Клубът му веднага реагира и ще проведе разследване, но Джаксън е пред уволнение. "Такива съобщения и сигнали нямат място в обществото ни", се казва в позицията на Ийгълс. Самият играч се извини и обясни, че е разбран погрешно.

Единият цитат гласи, че "черните са истинските синове на Израел, а планът за глобална доминация на евреите няма да работи, ако тъмнокожите разберат кои са". Думи, които определено не са на Хитлер.

ДеШон е култов герой за Филаделфия, на 33 години и с 12 сезона зад гърба си в НФЛ. Първите пет бяха именно с Ийгълс, където се завърна преди година след престои във Вашингтон и Тампа бей.

Популярността му е огромна, след като бе обезсмъртен и във филма Silver Linings Playbook, където героят на Брадли Купър не сваляше от гърба си екипа на ДеШон с постоянния му номер 10 от времето във Филаделфия.