Босът призна, че е впечатлен от прогреса на "Скудерията" през новия сезон.

През 2014 година "Ferrari" изостана сериозно, а в края на годината напусна Фернандо Алонсо, но в Мелбърн италианците успяха да прескочат "Williams" и "Red Bull", а Себастиан Фетел се качи на подиума.

С оглед на темпото на "Mercedes", което демонстрираха Люис Хамилтън и Нико Розберг, мнозина прогнозират, че битката между двамата ще е основната интрига в шампионата, както и че тимът има шанс за много двойни победи. Волф обаче не иска да отписва "Ferrari" от сметките, информира autoclub.bg, цитирано от Фокус.

"Спечелихме в Мелбърн с около 30 секунди аванс пред "Ferrari" – обясни той. – Като се има предвид къде бяха те през миналата година, това е впечатляващо постижение. GPS-данните показват, че двигателят на "Ferrari" е много мощен, а колата им е много добра. Мисля, че е въпрос на време "Скудерията" да ни настигне, тъй като в Маранело разполагат с всичко необходимо, за да постигнат това."

Мнението на Волф беше подкрепено от бившия пилот във Формула 1 Дейвид Култард, който обясни, че е твърде рано да предричаме още един безпроблемен сезон за "Mercedes".

"Това, което направиха във "Ferrari" доказва, че е възможно преследвачите на "Mercedes" да минат напред – обясни шотландецът. – Факт е, че "Red Bull" имат проблеми, а това важи за "McLaren" и "Honda", но те работят много усилено, за да ги решат. Не можем да правим изводи само от едно състезание, трябва да се погледне голямата картина", завърши Волф.