Нова тема се отваря изненадващо в края на годината във Формула 1 - и около това кой ще е пилот №2 на "Мерцедес" от следващия сезон. За това днес гърмят вестниците във Великобритания, но с уговорката, че има твърде много неясни неща около политиката на водещия тим във Ф1.

И че новината всъщност може да е само слух, според който Валтери Ботас иска ново предизвикателство.

Първо не е ясно обаче дали Люис Хамилтън изобщо ще реши да поднови контракта си с отбора, твърди в. "Таймс". Условията на шесткратния (скоро ще са седем) шампион са много сериозни, той иска 120 милиона британски лири чисто заплащане за три години, без да са включени бонусите за победи, рекорди и титли.

"Мерцедес" няма намерение да изпусне най-добрия пилот на нашето време, но вече мисли и за план В, защото договорка може и да не се постигне.

След това идва "прясната следа", че Ботас е на път да обяви плановете си пред отбора и да пожелае да е водещ ас някъде другаде. Финландецът е уверен, че има сили да се бори за титла, но не и като подгласник на Люис, макар и в най-силния тим.

Тото Волф, босът на "Мерцедес", отхвърли друга спекулация, която в последните дни се завъртя в пространството - че Макс Верстапен може да стане партньор на Хамилтън.

"Макс не е опция за нас - отсече Волф. - Неговото присъствие ще създаде напрежение, от което нямаме нужда. Нещо, което с Люис и Валтери към момента не сме изпитвали. Помним какво стана с Нико Розберг и Хамилтън - така и не успяхме да разберем кога се превърнаха в такива съперници и се появи неприязън между тях. Няма да допуснем това да се повтори."

Но ако Ботас реши да си тръгне, а шампионът преподпише, възможностите изобщо не са толкова много.

Една от тях изглеждаше Даниел Рикардо, но австралиецът вече се разбра с "Макларън" и ще кара там в следващите 2 години.