Карлос Сайнц-младши ще продължи да кара за “Ферари” до 2024 година. От Скудерията обявиха сделката точно преди уикенда, в който предстои домашното за италианците състезание - Гран при на Емилия-Романя. Състезателният уикенд на пистата “Аутодромо Интернационале Енцо е Дино Ферари” започва утре.

Новината определено ще осигури нужното спокойствие на Сайнц, чийто контракт за две години изтичаше в края на настоящия сезон.

Испанецът създаде доста добро партньорство с Шарл Леклер, като в трите старта от началото на сезон 2022, болидите на “Ферари” категорично са най-добрите на решетката. Леклер води при пилотите със 71 точки, а Сайнц е трети с 33. “Черните кончета” са лидери и при конструкторите със 104 точки - почти 40 повече от втория “Мерцедес”.

“Няколко пъти казвах, че вярвам, че ние имаме най-добрата пилотска двойка във Формула 1, а след всяко изминало състезание все по-реално изглеждаше да удължим договора на Карлос”, каза шефът на отбора Матия Биното.

“Винаги съм заявявал, че във Формула 1 няма по-добър отбор от “Ферари”. А след година тук мога да кажа, че да карам за тях е уникално и несравнимо с нищо друг”, пък заяви самият пилот. 

Синът на рали легендата Карлос Сайнц завърши пети в първия си сезон като пилот на италианците - с общо 164.5 точки в актива си. Той обаче все още чака първата си победа при най-добрите, нещо, което му убягва вече седем сезона. 

27-годишният пилот има осем подиума в кариерата си досега. Шест от тях са с “Ферари”, а останалите два с “Макларън”. Той е карал още за “Рено” и “Торо Росо”.