Себастиан Фетел заяви, че променящото се мнение на критиците е "кошмарно" и че бъдещето му ще бъде решено през 2020-а, като зависи и от промяната в правилата.

Неговото представяне и бъдещето му във Формула 1 са често обсъждана тема заради комбинацията от грешките му на пистата и доброто представяне на съотборника му във "Ферари" Шарл Леклер.

Наскоро в Сингапур Фетел прекъсна серия без победа, която продължи една година. На "Монца" Леклер спечели състезанието, а германецът остана извън подиума.

"Понякога е трудно да игнорираш критиците. Светът се движи скоростно, а хората съдят твърде бързо. Такова е положението и не само във Формула 1. Не е различно в другите спортове, а и дори в политиката.

Кошмарно е. Всеки ден съдиш и си сменяш мнението. Не го намирам за похвално. Ако вярваш в нещо и имаш ценности, които следваш, не може да си променяш мнението на другия ден.

В отбора ни има много хора и спортът има много фенове. Горим в него и хората следят какво се пише и се казва. Това не помага. Има негативни неща, които е трудно да избиеш от главата на хората. Но донякъде е забавно, защото казват, че всичко е зле, а три дни по-късно на състезанието заявяват, че всичко е супер", заяви германецът за критиците.

Той коментира и бъдещето си: "Не гледам твърде надалеч. Мисля, че зависи от правилата и следващата година."