Люис Хамилтън бе на главният герой на корицата "Vanity Fair", където говори за доста неща както от личния си живот и миналото, така и от Формула 1.

За първи път от девет месеца британецът проговори и за случилото се в последния ден от миналия сезон, когато той изпусна рекордната осма титла само няколко завоя преди края.

Всички помним онова състезание, което предизвика вълна от скандали, а Хамилтън и неговите фенове все още вярват, че решението на вече бившия състезателния директор Майкъл Маси на практика е подарило титлата на Верстапен в онзи момент.

След случилото се в Абу Даби, Люис Хамилтън се скри от погледите на света за няколко месеца, а по време на ваканцията му слуховете за неговото оттегляне от Формула 1 ставаха все по-сериозни.

"Просто не можех да повярвам. Повтарях си, че нямам как да ме измамят по този начин, просто няма начин, това няма да се случи.

Човек си повтаря тези неща, докато в крайна сметка опасенията му не се сбъднат. Нещата се случиха.

Няма как да ви опиша в думи чувствата си в онзи момент. Просто седях и не вярвах. Изведнъж осъзнаваш, че трябва да свалиш коланите си, да излезеш от болида, да намериш сили да се изкачиш на проклетия подиум.

Снимка: Getty images

Нямах сили. Това бе може би най-трудния ми момент. Не си спомням подобно преживяване.

Естествено, че дълго мислех дали да продължа със спорта. Времето далеч от пистата, времето със семейството ми помогна да осмисля нещата. Събрах силите и волята да се състезавам отново.

Ще излъжа, ако кажа, че не съм гледал към изхода. Но аз все още имам мисия, все още обичам карането, все още състезанията ме предизвикват. В този момент не чувствам, че отказването ми ще е скоро", сподели той.

 

Снимка: AP/БТА