Люис Хамилтън няма никакъв проблем да лети с над 300 километра в час по пистите във Формула 1. Стане ли дума за шофиране в ежедневието обаче, легендата признава, че това далеч не е сред любимите му занимания. Седемкратният световен шампион разказва, че се ужасява от мисълта, че му се налага да кара по пътища с кръстовища и пресичащи пешеходци.

"Намирам всичко това за наистина стресиращо и се ужасявам. Хората ми казват - "Но как така, ти караш с по 300 километра в час?". Във Формула 1 го няма факторът "страх" и нещата са лесни за мен. За разлика от шофирането в ежедневието", смята Хамилтън.

В ежедневието си извън спорта британецът кара електрическия кросоувър на "Мерцедес" - EQC, като подчертава, че много хора не са наясно с отражението на Формула 1 върху околната среда в глобален мащаб. Освен това пилотът признава, че се страхува от паяци и не обича пребиваването в Мелбърн покрай Гран при на Австралия именно заради това.

"Просто всички сме различни и имаме своите страхове", обобщава ситуацията Хамилтън.

Люис постепенно намира ритъма си през сезона и макар все още да е в търсене на първата си победа, в последните пет състезания - Канада, Великобритания, Австрия, Франция и Унгария неизменно е на подиума, като последните му две класирания са на второ място. В генералното класиране обаче той е далеч от лидера Макс Верстапен, който е с 258 точки, докато Люис е шести в подреждането със 146.