Люис Хамилтън се оплака от състоянието на болида на "Мерцедес" след Гран при на Австралия, където все пак се добра до четвъртата позиция. Седемкратният шампион във Формула 1 не крие разочарованието от фактите - а те са, че тимът му в момента не е конкурентен на "Ферари", на "Ред Бул" и дори на моменти на "Макларън", в надпреварата за върха в състезанието.

След трите първи старта за 2022-ра Хамилтън успя да се класира трети в Бахрейн, десети в Саудитска Арабия и четвърти в Австралия, с което е пети в генералното класиране, но изоставането му от лидера Шарл Леклер ("Ферари") е вече цели 43 точки.

Това не е идеална ситуация и търпението на Люис започва да се изчерпва.

"Не сме достатъчно добри - каза той пред британски медии след надпреварата в Мелбърн. - Дори не сме близо, подобрението е задължително и то трябва да дойде възможно най-бързо. Има сериозна опасност да изпуснем сезона, ако конкурентите натрупат голям аванс. Бяхме в тази ситуация миналата година, но тогава разликата между нас и "Ред Бул" далеч не бе толкова осезаема, колкото е изоставането ни в качеството сега.

Ще имам разговори с шефовете тази седмица, имам какво да кажа. Трябва да се подобрим. Аз и отборът знаем какво е нужно, имаме си доверие, но трябва да започнем да наваксваме бързо. Няма да оставим нито един камък необърнат, нито един детайл неразгледан... Трябва да работим неуморно и сме готови да го направим.

Ще "гоня" всеки от екипа до последно, ще работим върху въздушната струя, върху аеродинамиката на колата, върху всичко. Докато не станем по-добри.

Отборът ме поставя в много сложна позиция, аз им го казах и направо, още след края на състезанието. Знам, че и те, както и аз, искаме само най-доброто.

Не мога да печеля с тази кола, а това автоматично означава, че и отборът няма да печели. А това е неприемливо."